woensdag 30 januari 2013

Recept: Aardappelschotel a la Gratin

Zo de hele avond gister bezig weest met het opnieuw schrijven van dit artikel hij was foetsie wat kon ik mezelf voor me kop slaan maar heb hem nu 3 dubbel opgeslagen! Zelf sta ik graag in de keuken en probeer diverse recepten uit maar soms wil je gewoon wat makkelijks maar toch tijd in de keuken besteden hiervoor is dit gerecht ideaal.

( Genoeg voor 4 personen )

500 gr rundergehakt
600 gr aardappelschijfjes
200 ml water
2 paprika's
2 rode uien
2 tomaten
2 bosuien
2 mozzarella bolletjes
1 zakje aardappelgratin
Olie
Peper
Zout

Verhit een pan met 3 eetlepels olie ( naar keuze ) en bak de rundergehakt. Terwijl het gehakt aan het bakken is snijdt je de uien, paprika's en bosui in eetbare stukjes. Roer het gehakt goed door tot alles gaat gebakken is en voeg vervolgens de gesneden groentes toe en bak dit allemaal mee. Als je merkt dat het wat droger in de pan word voeg dan de 2 tomaten toe in grove stukken. Na ca. 5 minuten voeg je het zakje aardappel gratin en de water toe en dit laat je indikken tot een saus. Zodra de saus ingedikt is voeg je de aardappelschijfjes toe en laat je het 2 minuten mee bakken.

In de ovenschaal doe je een drupje olie en bedek je de schaal goed mee. ( wees hier zuinig mee niet teveel olie gebruiken ) vervolgens bekleed je de ovenschaal met de ingrediƫnten uit de pan. Zodra alles in de schaal ligt snijdt je de mozzarella in plakken en leg je dit royaal boven je ingrediƫnten zodat het heerlijk gaat smelten in de oven. Ten slotte nog wat peper en zout op de mozzarella en de aardappelschotel kan 40 minuten op 180 graden in de oven.

Na 40 minuten serveer je de ovenschaal op tafel met brood en een heerlijke salade. Eet Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.