dinsdag 18 juni 2013

Thuisstudie: NHA Commercieel medewerker Binnendienst

Zoals jullie vast wel gelezen hebben ben ik begonnen met een thuisstudie en waarom? Nou ik werk momenteel bij een supermarkt fulltime en kan mijn uren daar goed gebruiken want ja alles zal toch betaald moeten worden denk aan: Ziekenfonds, Telefoonrekeningen, Dansen etc. Na lang héén en weer gekeken te hebben naar waar mijn interesse nou daadwerkelijk ligt kwam ik al snel uit bij Sales, Reclame en Promotie en ik kan momenteel geen stage lopen en hoe mooi is het dat je een basisopleiding mbo kan volgen en eventueel later nog doormiddel van de behaalde modules die je hebt het volledige mbo opleiding te kunnen halen. De opleiding MBO Commercieel medewerker binnendienst kwam het beste naar voren in mijn plaatje dus heb deze aangevraagd en via het NHA omdat zij lage studiekosten en examenkosten hebben en dat is precies wat ik zocht.

Kleine uitleg over mijn opleiding en het NHA:

Heb ik een vooropleiding nodig?
Néé, iedereen die wil en kan mag zo'n opleiding beginnen maar houdt er zelf rekening mee of het geschikt voor je is en je het niveau aan kan.

Deze opleiding bestaat uit 4 hoofdstukken:
- Sales
- Reclame en Promotie
- Bedrijfseconomische beroepsvorming - kosten
- Nederlands beroepsgericht

Mijn ervaring tot nu toe!

Bij mijn eerste zending had ik de 2 hoofdstukken Sales & Reclame en Promotie en momenteel ben ik bezig met Sales en het bevalt me zeer goed het is heel veel leren en erin stampen eigenlijk want zoveel begrippen die op elkaar lijken maar dan toch weer iets anders betekenen maar het gaat me tot nu toe goed af. Mijn mening is wel dat je een hele goede discipline moet hebben om een thuisstudie te volgen want het is 90% zelfstandig dus heb ik ook voor mezelf een studieschema opgesteld totdat ik beide hoofdstukken doorgenomen heb, de diagnostische toets gemaakt heb en mijn casusopdrachten. Néé het is zeker niet simpel maar ik volg momenteel 3 lessen per week en plan zoals over 2 weken mijn vakantie gewoon echt een week vrij voor mij waarin ik alleen mijn samenvatting zal gaan doorlezen. Op 1 september heb ik mijn studieschema als alles goed gaat helemaal doorgelopen en heb ik de stof allemaal gehad dit betekend dat ik vanaf dan heel goed alles ga doornemen want ik in oktober 2 examens doen: Sales & Reclame en Promotie.

Tip! Ga niet te gehaast werken als je denkt dat je meer tijd nodig hebt volg dan een les minder maar ik denk dat een maximaal van 3 lessen per week echt voldoende is anders onthoud je al die informatie ook niet goed.

Contact met medestudenten en begeleider.
Via de studentenplaza kun je contact opnemen met je begeleider als je vragen hebt of over de desbetreffende leraren over het hoofdstuk waar je mee bezig bent. Verder is er een leuke mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten die met dezelfde studie bezig zijn als jij helaas is dit bij mij niet het geval maar wie weet over een aantal maanden heb ik er een studiegenootje bij.

Hoe gaat het met de examens?
Zoals jullie zien heb je 4 hoofdstukken en per hoofdstuk leg je een examen af. Per examen betaal je € 50,- dit zou dus uiteindelijk uitkomen op € 200,- examengeld. Hou er wel rekening mee dat de examens maar 4x per jaar gegeven worden op zaterdag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wat zijn de totale kosten?
Bij elke opleiding heb je de keuze om het ineens te betalen of termijnen zelf koos ik voor de termijnen omdat ik €499,- niet ineens kan opdoeken en het voor mij nu uiteindelijk uitkomt € 55,- per maand ( 10 maanden ) je betaald dan wel € 50,- meer maar dan is het niet in één keer zo'n klap geld. De inschrijfkosten zijn: € 25,- en verder heb je helemaal géén kosten buiten je examen om dus totaal als ik mijn examens gelijk haal kost deze opleiding mij: € 775,-


Bron: www.nha.nl

1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.