zondag 6 oktober 2013

Recept: Aardappel - Preischotel

Benodigdheden:

* 2 preien
* 500 gram half om half gehakt ( Kan elk soort gehakt )
* 350 gram aardappelschijfjes
* 4 eetlepels Blue Band Finesse
* 2 eieren
* 10 plakjes bladerdeeg
* Wokolie
* 1 a 2 uien
* Knoflook
* Peper
* ZoutBereidingswijze:

* Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe hier vervolgens het gehakt bij en laat het een paar minuten bakken.
* Zodra het gehakt een bruin kleurtje heeft doe je de knoflook ( na smaak ik doe hier 3 teentjes in ) en de gesnipperde ui in de pan en laat het allemaal goed meebakken.
* Vervolgens na een minuut of 2 doe je de gesneden prei bij het gehakt en laat je dit ca. 8 minuten goed doorbakken. ( Voeg na smaak ook nog wat peper en zout toe )
* Ondertussen vet je een bakblik of ovenschaal in met wat boter en verdeel je de plakjes bladerdeeg over de schaal. ( Voor een stevige bodem verdeel ik altijd 2 bladerdeegplakjes extra over de bodem )
* Zodra de bakblik of ovenschaal bedekt is met bladerdeeg kunnen we het gehakt prei mengsel afmaken met de 4 eetlepels Blue Band finesse en laten we dit nog 2 minuten meebakken en dan kunnen we beginnen met het opmaken van de schotel.
* Doe de helft van het mengsel in het bakblik of ovenschaal en verdeel vervolgens de plakjes aardappel over het mengsel zodat het geheel bedekt is en maak het af met het overige mengsel in je pan.
* Ten slotte klop je 2 eieren los in een kopje en verdeel je dit goed over de schotel heen en dan is het tijd om je schotel in de oven te doen.
* Zet de oven op 180/200 graden en laat de schotel 25 a 30 minuten garen en dan is hij klaar om op tafel te worden gezet. ( Controleer wel af en toe hoe het met de ovenschotel gaat want elke oven verschilt weer hoe snel een maaltijd klaar is )

Eet smakelijk! Wij hebben er heerlijk van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.