maandag 24 februari 2014

Gastartikel: Optimel Ambassadeur

Vandaag hebben we voor het eerste keer een gastartikel en wel van mijn eigen zus Amanda. Zij heeft van de week namelijk iets heel leuks meegemaakt en dit wil ik heel graag met jullie delen + nog eens een heerlijk recept erbij. ( De tekst is volledig door haar geschreven maar alleen een paar kleine puntjes veranderd door mij )

____________________________________________________________________

Afgelopen woensdag avond kreeg ik dan mijn pakket binnen van Optimel. Super spannend wat ik zou krijgen ik ging ervan uit dat ik gewoon de optimel griekse stijl zou krijgen om te proberen. Nou daar kwam toch een pakket binnen. Tijdens het openen was ik zo blij als een kind. Nu is het de bedoeling dat ik het ga proeven en daar over ga vertellen. Nu heb ik alle drie de smaken Griekse stijl geprobeerd. Perzik en Framboos vind het lekkerst en Kersen vind ik niet zo lekker dus deze is voor mijn vriend die is er gek op.


 

Nu wou ik iets anders ermee doen, had er al recepten mee gezien zoals ontbijtgerechten en ijsjes. Dus bedacht het volgende een kwarttaart en de kwark vervangen door de Griekse stijl. Heb ook de punten erbij geschreven in verband met weight watchers waar ik nu mee lijn.
 
Benodigdheden:

*15 maria koekjes
*50 gram margerine
* Optimel griekse stijl
* Mango (ander fruit kan ook)
* Slagroom 250 ml (gezoet met wat zoetstof hoeft niet)
* Een pakje Gelatineblaadjes

- 8 punten uit de taart dan is hij 6 punten per stuk
- 12 punten uit de taart dan is hij 4 punten per stuk

Wat heb ik gedaan:

* Eerst heb ik de koekjes gemalen en deze in de gesmolten boter gedaan, dit toen in de vorm gelegd hup de koelkast in en verder gaan.
* Gelatineblaadjes weken in koud water en ondertussen je fruit pureren.
* Dan het fruit verwarmen wanneer dit warm is blaadjes gelatine erbij en goed door roeren. Ondertussen had ik de griekse stijl al goed door geroerd en slagroom opgeklopt (dit heb ik gedaan terwijl de puree aan het opwarmen was). 
* Warme puree met griekse stijl mengen en dan de slagroom erbij goed mengen en op de bodem gieten.
* Koelkast in en nu ongeveer 4 uur wachten.
 
 
 
____________________________________________________________________
 
Ik heb zo'n heerlijk stukje mogen proeven van mijn zus en ik was enthousiast. Als tip gaven mijn moeder en ik om de bodem volgende keer te maken van Bastogne koeken want dit maakt het nog iets knapperiger. Ik hoop dat jullie haar artikel ook leuk vonden om te lezen want ook zij heeft een blog: Ladyamanda Wil jij ook eens een artikel op mijn blog schrijven of dat ik eens een artikel op jouw blog schrijf stuur dan even een mailtje naar: miszbloggie@gmail.com
 
Liefs x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.