dinsdag 15 april 2014

Leuke weetjes over Aardbeien.


Vandaag is de opening van het aardbeienseizoen in ons land. Elke 3e dinsdag in april opent het nieuwe seizoen. Aardbeien op brood, door een bakje yoghurt of uit het vuistje. Ik ben gek op aardbeien en ondanks dat ze bijna het hele jaar te koop zijn is dit toch wel echt de tijd.

_______________________________________________________

Hoe bewaar je het beste aardbeien?

Aangezien aardbeien kwetsbare vruchten zijn die snel beschimmelen bewaar je ze in een afgesloten doos. Het beste is om het kroontje er nog aan te houden en in de koelkast te bewaren. Zodra je het kroontje eraf haalt word de aardbei langzaam maar zeker slap.

Wat zijn de voedingswaarde van aardbeien?

100 gram aardbeien heeft maar 36 calorie├źn en telt als 1 portie fruit. Ondanks dit lage aantal calorie├źn zitten ze boordevol met vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B11, vitamine C, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en koper.

Is er ook een themapark over Aardbeien?

Ja, Aardbeienland in Limburg. Het gehele park staat in het teken van aardbeien. Vooral leuk voor de kleintjes onder ons. De iets oudere kunnen zomers gezellig aardbeien gaan plukken in het veld en meenemen naar huis. Klik hier voor een uitgebreid verslag over aardbeienland.

Variatietips met Aardbeien?

- Aardbeien smoothie
- Aardbeiencake
- Aardbeien mascarpone pannenkoek
- Aardbeien tiramisu
- Aardbeientaart

Allemaal lekkere dingen die je kunt maken met aardbeien. Natuurlijk veel zoetigheden maar op brood of een beschuitje is het ook prima te doen. Zelf lijkt me de aardbeien mascarpone pannenkoek wel een lekker dessert wie weet zien jullie hem nog wel eens voorbij schuiven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.