maandag 28 april 2014

Leuke weetjes over appelsVandaag weer een "Leuke weetjes over...." en we gaan het hebben over appels. Een appel als tussendoortje, bij de koffie of het dessert. Met appels kan je heel veel maken en valt meestal wel goed in de smaak bij iedereen. 

_________________________________________________________________

Is een appel een bron van voedingsvezels?

Ja, aangezien een gewone appel maar liefst 3 gram voedingsvezels bevat. Dit is 10% van de aanbevolen hoeveelheid. Ik heb van mijn coach van de week gehoord dat vezels juist ook goed zijn voor het afvallen dus dat word mee appels eten. Met 30 gram voedingsvezels per dag heb je de juiste hoeveelheid naar binnen.

Hoe bewaar je de appel het beste?

Niet op een fruitschaal maar gewoon in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat de appel lekker knapperig blijft. Hierdoor zijn ze ook 1 tot 2 weken goed houdbaar.

Wanneer worden de Hollandse appelen geoogst?

Er word al begonnen met de vroege rassen in juli/augustus en dit loopt door tot september/oktober.

Wel of niet je appelen bij andere fruitsoorten bewaren?

Niet, appels geven namelijk heel veel ethyleen uit. ( dit is een rijpingsstof ) Doordat deze stof makkelijk in de schil van andere fruitsoorten trekt bederven de vruchten sneller en dat willen we niet hebben. Doe ze daarom in een apart kistje in je koelkast of op een aparte fruitschaal.

Variatietips met Appels?

* Appeltaart
* Appelflappen
* Salade met appel, geitenkaas en honingdressing
* Selfmade appelmoes

Een appeltje voor de dorst. Wie kent hem niet. Ik ga dus toch maar vaker een appeltje eten want het zou echt beter zijn voor het afvallen. Wie weet zie je binnenkort een lekker appelreceptje voorbij komen. Hieronder nog een leuk filmpje hoe je een mooie appel zwaan kan maken. Simpel en leuk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.