donderdag 10 april 2014

Tips voor een gezellig paasontbijt/brunch
Volgende week is het alweer pasen en gaan we gezellig weer met het gezin of familie aan een paasontbijt/brunch. Voor de vroege vogels onder ons ga je voor het paasontbijt. De uitslapers kiezen de paasbrunch. Het is juist gezellig met deze dagen met elkaar even te ontbijten omdat je er nu echt tijd voor hebt. Hieronder een aantal tips om je paasontbijt of brunch compleet te maken.

________________________________________________________________

- Bij een ontbijt en brunch horen natuurlijk lekkere broodjes. Een paasstol, croissantjes, kaisserbroodjes en noem zo maar op. Tegenwoordig hebben de supermarkten ook broodjes in een vorm van een paashaasje. Je maakt er een iets luxer geheel van dan dat je normaal gesproken doet. Verder is het ook lekker om wat zoetigheden om tafel te hebben zoals chocoladebroodjes, pannenkoekjes of een tulband. Maakt het helemaal af met wat slagroom en verse aardbeitjes.

- Een broodje is natuurlijk niks zonder iets erop en daar wil je op deze dag lekker van kunnen genieten. Denk aan jam, kaas, nutella of kipfilet. Wil je het wat luxer maken doe er dan gerookte zalm, makreel of mozzarella bij. Je kan hierbij heel erg varieren.  
- Zonder eieren geen paasontbijt of brunch. Heb je nog jonge kinderen versier de eieren en verstop ze eventueel in de keuken. Zoek de eieren natuurlijk eerst voor het ontbijt of de brunch anders heb je er niets meer aan. Een hardgekookte eitje of een geklutst eitje alles kan zolang we er maar van genieten. Om je tafel nog leuk te maken leg een paar chocolade eitjes verspreid over de tafel.

- Voor de papa's en mama's staat er koffie en thee op tafel. Maar vergeet ook zeker de vers geperste jus d'orange niet ( of koop het gewoon in de supermarkt ). Andere fruitsapjes zijn ook lekker of gewoon een simpele glas melk.

- Ook belangrijk is dat je tafel er gezellig en leuk uit ziet. Een paastak, gekleurde paaskleed, servetjes of narcissen. Zorg er voor dat je tafel lente uitstraalt waar je vrolijk van word. Verder neem altijd de gezelligheid zelf mee want je moet er zelf ook iets van maken om een leuk ontbijt of brunch te hebben.

Alvast een fijn paasontbijt of brunch!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.