maandag 14 april 2014

Top 3 gezonde snacks



Een bitterbal of een schaaltje chips zijn lekkere snacks tijdens een borrel of een verjaardag. Alleen sinds een aantal jaren willen we wat gezonder eten dus moeten de snacks ook gezonder worden. Ik ben wat rond gaan neuzen op internet en ben een aantal lekkernijen tegen gekomen waar ik volledig achtersta.

_______________________________________________________

1. Wrap met carpaccio

Een favoriet van mij is een wrap met carpaccio is een stukjes gesneden. Lekker fris en toch een goed vullende snack. Lekker als tussendoortje maar ook bij een borrel.

Benodigdheden:

- Wraps
- Carpaccio
- Rucola
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Pesto of Balsamico dressing

Beleg een wrap met een laagje pesto of balsamico dressing. Leg vervolgens 3 a 4 plakjes carpaccio verdeeld over de wrap. Daarna verdeel je een paar blaadjes rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de carpaccio. Rol de wrap goed stevig op en snijdt hem in 6 stukken met een satĂ©prikkertje erin om alles op zijn plek te houden.



2. Warme appel met kaneel

Dit is meer een snack als je zelf trek hebt in iets zoets maar toch ook iets fris. Dit is in een tip van mijn weightwatchers coach en deel hem natuurlijk graag met jullie. Ik wil hem nog altijd graag proberen maar er nog niet aan toegekomen. Het zou heel erg in de buurt komen van appeltaart.

Benodigdheden:

- Appel
- Kaneel
- Eventueel een eetlepel rietsuiker

Snijdt de appel in kleine stukjes of partjes. Verdeel over de appels ca. 1 eetlepel kaneel. ( Niet teveel want anders word het te heftig ) Eventueel als je van een beetje zoetigheid houdt strooi je er nog een beetje suiker over heen en zet je het geheel in de oven voor 10 minuten op 160 graden. Zodra de 10 minuten voorbij zijn is de appel zacht en zijn de smaken er goed in getrokken + je huis ruikt heerlijk.



3. Bruschetta

Bijna iedereen kent deze snack wel een stokbroodje met een tomaten tapenade. Leuk om even een rondje te doen bij je vrienden op je verjaardag. Ook geschikt om als bijgerecht te doen bij een kop soep.

Benodigdheden:

- Ciabatta
- Knoflook
- Tomaten
- Basilicum
- Olijfolie
- Rucola

Snijdt de ciabatta in dunne plakken. Bestrijk deze met olijfolie en wrijf een knoflookteentje over het broodje. Bak ze in de oven goudbruin. Voor de tomaten tapenade snijdt je de tomaten in blokjes nadat je zaadkern verwijdert hebt. Pluk een paar basilicum blaadjes van de plant en snijdt deze fijn. Meng de basilicum door de tomaten en breng het op smaak met olijfolie, peper en zout. Beleg vervolgens je geroosterde ciabatta met de tomaten tapenade.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.