vrijdag 11 april 2014

Variatie met brood verschillende vormen.Je kunt verschillende broodsoorten maken van meergranen tot een suikerbrood. Maar om je brood ook eens een andere vorm te geven is ook leuk. Ik kwam het één en ander tegen in een boekje en was zo enthousiast dat ik het graag met jullie wil delen. Zelf brood maken vind ik nog altijd best eng maar misschien dat ik het nu toch eens moet gaan proberen.

_________________________________________________________________________

Vlechtbrood.

Welke vrouw heeft niet eens een vlecht bij zichzelf gemaakt of bij een ander. Vlechten is op zich niet zo moeilijk maar het is even de techniek. Zelf vind ik het prachtig als iemand zijn haar mooi gevlochten is en heb dit vroeger zelf ook veel gehad. Zou dit dan ook leuk staan bij je brood? Ja, het geeft namelijk even een andere draai. Je kunt variëren van een vijgenbrood tot een chocolade variant waar je plakjes van snijd. Ook leuk idee voor het paasontbijt. Hieronder leg ik even stap voor stap uit hoe we zo'n vlechtbrood kunnen maken.

Leg drie gelijke deegstrengen naast elkaar. Begin met de linker streng en leg deze over de middelste. Neem vervolgens de rechterstreng en leg deze schuin over de streng in het midden. Herhaal dit tot al het deeg vervlochten is. Druk de losse eindjes wat tegen elkaar.Spiraalbrood.

Als ik aan spiraalbrood denk komt een koffiebroodje gelijk bij mij op. Hoe leuk is dit om zelf te maken want dit is ideaal voor bij een bakje thee of koffie. Een spiraalbroodje is simpel te maken maar hieronder leg ik het nog even stap voor stap uit.

Rol slierten van 25 cm lang van het deeg en rol elke deegsliert spiraalvormig op tot een rondje.Breekbrood.

Altijd als wij naar Turkije gingen nam ik standaard elke ochtend een stukje breekbrood. Dit zijn kleine broodjes die erg luchtig zijn en makkelijk weg happen. Hier lust ik er namelijk altijd wel een paar van maar dat moet ook af en toe kunnen. Breekbrood kan je maken met verschillende soorten brood en hieronder leg ik even stap voor stap uit hoe.

Maak 1 keer het basisrecept voor wit brood en 1 keer voor meergranenbrood. ( Dit kan je natuurlijk variëren met elk soort brood dat jij lekker vind ) Vorm er na de eerste rijzing 19 bollen van. Leg 1 bol in het midden van de bakplaat met 6 bollen er tegenaan en 12 bollen daaromheen. Laat daarna nog circa 30 minuten rijzen. Bestrijk het deeg voor het bakken met ei.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.