donderdag 8 mei 2014

Leuke weetjes over AardappelsIk ben echt een aardappel liefhebber want mij kun je elke dag wel aardappels, groente en vlees voorschotelen. Helaas moet er ook wel eens wat anders gegeten worden. Er zijn zoveel aardappelrecepten van patat tot aan een ovenschotel voor ieder wat wils. 

_________________________________________________________________

Kun je zilverpoets vervangen voor een open gesneden aardappel?

Ja, snijd een aardappel door binnen of rasp hem fijn en ga hier over je serviesschalen en ander zilverwerk. Voordeel dat er geen naar geurtje aan zit dit is vaak wel het geval bij zilverpoets. 

Wanneer is de Hollandse aardappel beschikbaar?

In de periode van juli tot en met december

Hoe bewaar je aardappels het beste?

Ongeschild op een koele en donkere plaats. Bewaar ze in een zak, doos of een mand. Niet in plastic hoe je ze vaak koopt in de supermarkten want hierin gaan ze sneller ontkiemen en schimmelen. 

Is de hoeveelheid zetmeel ongezond in een aardappel?

De aardappel bestaat voor ongeveer 18% uit zetmeel. Het zetmeel in de aardappel is een koolhydraat van het "trage type", dat slechts langzaam door het lichaam wordt opgenomen. Deze traag verteerbare koolhydraten hebben wij nodig om onze dagelijkse inspanningen lange tijd vol te houden.

Variatietips met Aardappels?

* Aardappelkoekjes
* Aardappel pannenkoek
* Aardappelsalade
* Aardappelsoep

Een kleine greep weer van een aantal leuke weetjes over aardappels. Ik wil al tijden een keer aardappelkoekjes maken maar kan het juiste recept niet vinden dus als je iets weet laat het weten. Hieronder nog een leuk filmpje van Foodgloss die patat maakte van zoete aardappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.