dinsdag 20 mei 2014

Molenmuseum SchermerhornAlweer een paar weken geleden gingen Jasper en ik samen even in de omgeving rond toeren. Zo reden we ook langs het Molenmuseum in Schermerhorn en nadat we hier eerst even voorbij reden besloten we toch naar binnen te wandelen.

________________________________________________________________

Nederland daar horen molens bij en zo mooi dat er toch nog een aantal goed worden onderhouden in ons land. In het Molenmuseum kan je namelijk zelf in een molen binnenlopen en helemaal naar boven klimmen. Ik met mijn grote mond dacht dat doe ik wel even maar het waaide heel erg hard deze dag waardoor ik het niet bepaald prettig vond bovenaan. Gelukkig kan je je goed vasthouden maar was ik ook wel weer blij om naar beneden te gaan. Nog een eng momentje is dat de trappen heel stijl zijn niet zoals wij nu gewend bent en geen luxe leuning waar je je goed aan vast kunt houden. Maar wat een ervaring en toch ook weer prachtig dat we dit gewoon kunnen meemaken. Je ruikt binnen een muffe geur van vroeger en je voelt je ook even heel klein als je bovenin staat.


Verder kun je van te voren een filmpje kijken over de geschiedenis van de Molens in de omgeving van Schermerhorn. Dit kan je ook allemaal overslaan om gelijk even door te wandelen naar buiten. Het is een klein museum maar omdat je een kijkje kan nemen in een molen maakt het toch ook weer heel speciaal. Het horeca aanbod is heel klein je kunt een koekje kopen met een bakje koffie, thee of frisdrank en er staat een vriezertje met een aantal ijssoorten. Je kunt gezellig knus binnen gaan zitten of op een mooie zomerse dag buiten bij de molens.

Openingstijden:

* 28 maart tot 1 september: Dagelijks vanaf 10:00 tot 18:00
* 1 september tot 1 november: Dagelijks vanaf 10:00 tot 17:00
* 1 november tot 1 maart: Gesloten

Verder zijn ze geopend in maart op de zondagen vanaf 12:00 tot 17:00

Toegangsprijzen:

Volwassenen: € 4,- per persoon
Kinderen 4-12: € 2,- per persoon
Groepen vanaf 15 personen: € 3,- per persoon

Heb je een museumjaarkaart dan kun je hier ook terecht!


 


Adres:

Noordervaart 2
1636 VL Schermerhorn

Wil je er dus even tussen uit met zijn tweetjes of een dagje weg met de kinderen dan raad ik echt een bezoekje aan de Molenmuseum. Even terug naar vroeger en een ervaring rijker door naar boven te klimmen in de molen waarbij je met een beetje wind al flink heen en weer gaat.

Bron: www.museummolen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.