zaterdag 3 mei 2014

Radler Radler Radler


Oké welk biermerk heeft er nu eigenlijk niet meer Radler achter zijn merk geplakt. Ik werk in een slijterij en ik verbaas me er echt over hoe snel Radler in een korte tijd zo groot is geworden. De biermerken die nu ook Radler verkopen hebben ook wel door dat het echt goed loopt dus waarom zou je dan ook niet met het succes mee liften?_________________________________________________________________

Amstel Radler is geïnspireerd op een 100 jaar oude Beierse traditie. Op een zonnige middag in juni 1922 werd in Zuid-Duitsland een grote fietstocht georganiseerd waaraan meer dan 13.000 fietsers meededen. Het café van Franz Xavier Kugler was gelegen aan de route. Hij kreeg het zo druk dat zijn bier op dreigde te raken. Dit kon hij niet laten gebeuren en bedacht een extra verfrissende oplossing. Hij mixte zijn pils met sprankelend citroenwater. "Speciaal voor de fietsers", zei Kugler en hij gaf zijn dubbel verfrissende mix dan ook de naam Radler. Bij ons kwam Amstel vorig jaar met Amstel Radler op de markt en wat bleek dat een succes te zijn. Het was vooral in het begin nog heel moeilijk te verkrijgen maar nu vliegt het de winkels uit en daarom zijn onderstaande biermerken vast ook begonnen met Radler:
* Amstel * Grolsch * Bavaria * Wieckse * Warsteiner *Inmiddels is de Radler ook niet alleen meer te verkrijgen in een citroen smaak maar ook grapefruit. Buiten de alcohol variant is er nu ook een 0.0 % Radler. Ik heb Amstel Radler geprobeerd maar ik proefde alsnog alleen maar bier en néé ik ben absoluut geen liefhebber. Toch is het ook echt wel een vrouwendrankje aan het worden om een mooie zomerse dag en ach tegenwoordig moet dat ook kunnen. Ik verwacht dat er in de toekomst misschien nog wel een andere smaak word toegevoegd en eventueel andere biermerken. Deze zomer zal Radler dus ook wel weer een favoriet drankje op de terrassen zijn of gewoon gezellig bij de barbecue. De grapefruit Radler is in steeds meer supermarkten te koop maar nog wel moeilijk te verkrijgen. Wil je hem toch echt proberen wandel dan even naar de Jumbo of Albert Heijn bij jou in de buurt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.