dinsdag 3 juni 2014

Recepten voor barbecue (bbq) sausjes

Bij een barbecue horen natuurlijk ook verschillende sausjes. In de supermarkt hebben we een brede keuze uit saussoorten maar waarom maken we het niet gewoon zelf? Een sausje is namelijk zo gemaakt en smaakt vaak veel lekkerder. Knoflooksaus staat bij ons op één als favoriete saus maar een ander sausje smaakt ook altijd wel goed. Daarom heb ik hieronder een aantal recepten op een rij gezet.

_________________________________________________________________

***

Cocktailsaus

Ingrediënten:

* 2 1/2 eetlepel mayonaise                                 * 1/2 eetlepel worcestershiresaus
* 2 1/2 eetlepel ketchup                                      * 1/2 eetlepel tabasco
* 2 1/2 eetlepel zure room                                  * 1/2 eetlepel zout
* 2 eetlepels sherry

Bereidingswijze:

1. Meng de mayonaise, ketchup, zure room en zout door elkaar heen.

2. Roer daarna de sherry, worcestshiresaus en tabasco erdoor heen. Proef af en toe ook even of hij niet te sterk van smaak word.

3. Serveer de cocktailsaus goed gekoeld.

* Voeg een scheutje whiskey toe en je cocktailsaus is in één hand om draai een whiskey cocktailsaus

***

Knoflooksaus

Ingrediënten:

* 8 a 10 eetlepels mayonaise                                  * 1 koffielepel sambal
* 3 a 4 knoflookteentjes                                           * bieslook of peterselie
* 1 a 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Meng de mayonaise met de eetlepels water en maak hem zo dun als je zelf wilt.

2. Voeg de knoflook en sambal toe en roer dit goed door elkaar en proef halverwege

3. Vlak voor het serveren een beetje fijn gehakte bieslook of peterselie er doorheen en smullen maar.

* De mayonaise kan vervangen worden voor yoghurt.

***

Honing-mosterd saus

Ingrediënten:

* 6 a 8 eetlepels mayonaise                                               * 1 eetlepel honing
* 1 eetlepel pittige mosterd

Bereidingswijze:

1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer dit goed door. 

2. Vergeet niet even te proeven want misschien moet er nog volgens jou toch nog wat extra honing of mosterd door heen.

***

Tzatziki

Ingrediënten:
 
* 1 komkommer                                                                  * 1 eetlepel verse dille
* 1 a 2 teentjes knoflook                                                     * 150 gram Griekse yoghurt
* 1/2 theelepel gemalen komijn

Bereidingswijze:

1. Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadlijn in het midden eruit.

2. Snijdt de komkommer in blokjes en bestrooi dit met wat zout ( Eventueel kun je ook de komkommer raspen )

3. Door het zout komt al het vocht uit de komkommer dus laat dit 15 minuten staan.

4. Doe de komkommerblokjes in een schaaltje en voeg de knoflook, dille, komijn toe. Maak het op smaak met nog een beetje peper en zout na smaak.

5. Als laatste doe je de Griekse yoghurt erbij en meng je alles goed door elkaar.

***
_________________________________________________________________

Er zijn nog tientallen sausjes die je kunt maken maar dit is een kleine greep uit de ideeën die bij mij naar boven kwamen. Wie weet haal je er wat inspiratie uit of heb je nog wat tips laat het vooral weten in de comments hieronder het artikel. Alvast een fijne barbecue en geniet er vooral van. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.