woensdag 20 augustus 2014

Boekrecensie #1: De Zilveren Lepel Pasta!


Een pastaliefhebber kun je mij niet noemen maar een liefhebber van kookboeken en alles wat met koken te maken heeft wel. Daarom liet ik mij ook heel erg verassen toen ik dit kookboek binnen kreeg. De Zilveren Lepel Pasta heeft zijn comeback gemaakt met een nieuw kookboek. In dit pasta kookboek vind je ruim 350 klassieke en moderne recepten van een lasagne tot een luxer pastagerecht. Je vind recepten voor droge, korte, verse, lange, gevulde pasta's maar ook nog veel meer anderen dingen. Het is een alles in één boek van het begin tot aan het eind.


Mijn eerste indruk!

Klassiek! Als ik aan Italiaanse pasta gerechten denk komen de kleur rood en groen gelijk bij mij op en dat zie je ook terug aan de voorkant. Simpel maar het wekt interesse naar de inhoud en daar draait het ook allemaal om.

Sla het kookboek maar open!

Een korte maar volledige inleiding over het kookboek. I love it! Daarna volgt de duidelijke inhoudsopgave die is verdeeld in 4 hoofdstukken: Lange pasta, korte pasta, ongevulde pasta en gevulde pasta. Elk hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis en daarna de kookvoorschriften. Het gerecht kan dus eigenlijk niet meer mis gaan met zo'n heldere uitleg.


De illustraties van alle gerechten ga je van watertanden want het ziet er allemaal zo vers en lekker uit. Als ik even snel een recept eruit haal, valt me gelijk de korte bereidingstijd op en een ingrediëntenlijst waar ik iets van snap. Je hebt namelijk wel eens kookboeken waar je ingrediënten ziet staan die moeilijk te verkrijgen zijn. Wat ik heel leuk vind aan dit kookboek is de leuke weetjes zoals waar de benamingen voor staan als Fusilli. Fusilli is het Italiaanse woord voor "spoeltjes". Bij elke pastasoort word je weer wat wijzer over het product zelf.

Sneakpreview van een recept: Fusillipizza!

Voorbeidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Aantal personen: 4


Benodigdheden:

- Boter om in te vetten
- 300 gram tomaten, ontveld en kleingesneden
- 1 eetlepel olijfolie, plus iets extra
- 1 mespunt gedroogde oregano
- 1 eetlepel fijngehakt verse basilicum
- 350 gram fusilli
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram mozzarella, in blokjes
- Zout

Bereidingswijze:

Verhit de oven tot 180 graden ( gasovenstand 4 ) beboter een ovenschaal. Pureer de tomaten in een keukenmachine of blender. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, doe er de gepureerde tomaten in en laat ze in 10-15 minuten op laag vuur indikken, roer af en toe. Roer er de oregano en de basilicum door en haal de pan van het vuur. Kook de fusilli in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze weer in de pan en overgiet ze met de saus. Bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en meng goed. Schep het mengsel in de ovenschaal, verdeel er de mozzarella over en bedruppel alles met olie. Zet het circa 10 minuten in de oven; de mozzarella moet gaan smelten. Zet het gerecht meteen in de schaal op tafel.


Zou ik het kookboek aanraden?

Ja, zelfs voor een niet zo'n pastaliefhebber als mezelf is dit een erg leerzaam en handig kookboek. De leuke weetjes, de simpel te bereiden gerechten en de mooie uitstraling zorgt ervoor dat je dit kookboek in je keuken moet hebben. De Zilveren Lepel Pasta is te koop voor € 19,99 bij onder andere: Unieboek Spectrum: De Zilveren Lepel Pasta


x Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.