zaterdag 30 augustus 2014

De 10 geboden van kunstnagels!Het verzorgen van je kunstnagels is erg belangrijk om de nagels mooi te laten houden. Natuurlijk hoef je je niet aan deze 10 geboden te houden maar als je er lang plezier van wilt hebben zou ik er toch even op letten.

***

1. De eerste 48 uur moet je er rekening mee houden dat de kunstnagels heel erg kwetsbaar zijn. 

2. Gebruik alleen nagellak remover zonder aceton. 

3. Verzorg je nagelriemen dagelijks met een nagelriemolie of een product zoals Lush Lemony Flutter. Neem daarna gelijk je handen mee zodat deze ook zacht aanvoelen. 

4. Zodra je jouw kunstnagels wil lakken gebruik dan altijd een laagje basecoat zodat de kunstnagel niet verkleurd. Basecoat hoor je naar mijn mening op je natuurlijke nagel ook altijd te gebruiken dus dan zou dit een routine klusje moeten zijn. 

5. Verwijder absoluut nooit zelf de kunstnagel aangezien dit schade aan kan brengen op je natuurlijke nagel. 

6. Knip je kunstnagels nooit zelf! Een nagelstyliste heeft hier namelijk een speciale kunstnagelknipper voor. Hiermee word hij op een rustige en goede manier korter gemaakt zonder schade aan te brengen aan je natuurlijke nagel.

7. Nagels zijn geen gereedschap dus gebruik ze daar ook niet voor. Werk met de toppen van je vingers, of met de zijkanten van duim en wijsvinger.

8. Maak je kunstnagels goed schoon. Vuiligheid die onder de nagel terecht komt probeer deze zo goed mogelijk te verwijderen door middel van een manicure borsteltje. 

9. Draag handschoenen bij het verwerken van eten die kleurstoffen bevatten, schoonmaakmiddelen en werken in de tuin. Om eerlijk te zijn heb ik dit punt nooit gedaan en daardoor ook nooit problemen gehad met mijn kunstnagels. Kies er zelf voor wat jij het prettigst vind.

10. Laat je kunstnagels op tijd na behandelen. Eens in de 3 a 4 weken is zeker een must. Doe je dit niet dan zullen je nagels week per week lelijker worden doordat je natuurlijke nagel doorgroeit. 

***

Dit zijn de meest voorkomende geboden die er zijn voor kunstnagels. Je hoeft ze niet allemaal te volgen zo gaf ik bij punt 9 aan dat ik nooit handschoenen heb gebruikt voor klusjes. Mijn kunstnagels zagen er altijd een aantal weken prima uit en ik leef er gewoon mee. 

x Liefs Chantal
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.