vrijdag 29 augustus 2014

Hoe kom ik aan witte vlekjes op mijn nagels?


Zo nu en dan wil je gewoon even je nagels laten rusten zonder dat er een mooie nagellak op zit maar dan zie je opeens die witte vlekjes. Van kleins af aan krijg ik al mee van huis, zodra je witte vlekjes ziet moet je meer melkproducten drinken. Je zou namelijk te weinig calcium binnen krijgen waardoor dit ontstaat op je nagels. Alleen waarom verdwijnt het niet als ik wel een periode veel melk drink? 

Het is gewoon een fabel! Deze witte vlekjes hebben helemaal niks te maken met een tekort aan calcium. De meeste voorkomende oorzaak is namelijk gewoon een beschadiging aan je nagelbed. Je kunt het heel goed vergelijken met een blauwe plek die te voor schijn komt waar je de oorzaak niet van weet. Op je nagels zorgt dit dan niet voor een blauw vlekje maar een witte naarmate je nagels groeien. Zodra het witte vlekje helemaal naar boven is gegroeid en word afgeknipt ben je er vanaf. Het duurt ongeveer 8 weken voordat je nagel volledig opnieuw gegroeid is. Niets ernstigs dus maar absoluut geen calcium tekort.


Witte vlekjes op je nagels is natuurlijk niet mooi maar gelukkig kunnen wij vrouwen onze nagels elke dag lakken waardoor het niet zichtbaar is. Een kunstnagel behandeling zorgt ook weer voor mooie nagels. Heb je toch erg vaak last van witte vlekjes en ben je er haast zeker van dat je niet vaak je nagel stoot, misschien heb je dan een zink tekort. Slik een aantal dagen zinktabletten of eet een banaan want die bevatten ook zink. Houdt je de witte vlekjes en word het erg dan zou ik toch even langs de huisarts gaan voor verder onderzoek.

Momenteel heb ik last van 3 kleine witte vlekjes wat ik zelf niet heel storend vind maar zodra het erger word moeten we weer even oppassen. Je teennagels daarin tegen zullen veel minder last hebben van witte vlekjes dit omdat je nagels van je handen veel gevoeliger zijn. Dit had van mij best wel omgekeerd mogen zijn!

x Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.