dinsdag 26 augustus 2014

Personal Life: Het eerste huis wezen bezichtigen!


Woensdag 20 augustus was het dan zover wij gingen naar Wormerveer om het eerste huis te bezichtigen. Met de spanning in mijn lijf stonden we daar dan buiten te wachten op de makelaar. Het was gelukkig droog want 5 minuten na de afgesproken tijd kwam de makelaar aangereden. Van meerdere mensen om ons heen hoorden we al dat makelaars soms iets later komen dan gepland. 

De deur ging open en bij de eerste stap naar binnen zie je al direct dat de foto's op Funda heel voordelig genomen zijn. We begonnen in de woonkamer waar de makelaar met ons een praatje maakte over hoe wij op dit huis zijn gekomen. Veel ge├»nteresseerden mensen kwamen namelijk af op dit huis vanwege de nieuwe fundering en viel de verbouwing heel erg tegen zodra ze binnen liepen. Wij waren al voorbereid dat er nog flink geklust moest worden dus dat was bij ons niet het geval. 


De keuken in dit huis is afgeschreven waardoor er een geheel nieuwe keuken in moet maar ik als keukenprinses vind dat helemaal niet erg. Kamer voor kamer wandel je met de makelaar door het huis en verteld hij nog even wat dingen wat we in eerste instantie niet eens wisten. Lekkage geweest in twee kamers, ketel onderhoud niet bekend en een kamer die misschien egaliseert moet worden. Wij waren er al snel over uit dat er overal ook nieuw laminaat moest komen te liggen en nog wat zaken die gedaan moesten worden.

Nadat we het hele huis hadden gezien vroeg de makelaar of wij nog wat vragen hadden. Wij hadden op dat moment geen vragen dus kregen wij zijn voor nogmaals een bezichtiging of om een bod te plaatsen. Eenmaal in de auto waren mijn vriend en ik toch wel heel erg enthousiast over het huis en met een fijn gevoel reden we naar huis. Thuis de punten besproken met onze beide vaders wat betreft de verbouwing. Het zal een werkje zijn maar dan denken wij toch ook echt ons droomhuis te hebben.


Ja, je leest het goed! Wij waren al weg van het huis en het is na deze bezichtiging alleen maar sterker geworden. Natuurlijk gaan we nog verder kijken bij andere huizen maar om eerlijk te zijn gaan we het liefst voor dit mooie huisje. Zo'n eerste bezichtiging vond ik best wel spannend maar je moet het echt op je af laten komen en ook door bepaalde dingen heen kunnen kijken. De muren en vloeren zullen vast niet jouw smaak zijn dus kijk daar ook niet naar. Het gaat vooral om de dingen die vervangen moeten worden om je huis leefbaar te maken. Wij zijn samen geweest zonder onze eigen makelaar maar dat is de keuze die je zelf maakt. Wil je deze kosten liever in je huis stoppen of je makelaar? 

Aankomende woensdag staan er alweer twee huizen op de planning waar we natuurlijk even langs gaan. Alleen zondag 24 augustus hebben wij toch ook besloten om een bod te doen op dit huis dat we bekeken hebben. Het is nu dinsdag 26 augustus en we wachten geduldig af op een tegenreactie, waar ik zo niet goed tegen kan. We schrijven daarom nog niet de huizen af die we nog willen bekijken maar eigenlijk is onze keuze al gemaakt en hopen we binnenkort op goed nieuws. Ik houd jullie op de hoogte!

x Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.