dinsdag 5 augustus 2014

Wat voor nagelvijl is het beste voor mij?Tijdens mijn nagelstyliste opleiding kwam ik erachter dat een vijl niet zomaar een vijl is. Er zit echt wel een verschil in wat beter voor je nagel is en voor welk deel hij bruikbaar is. Natuurlijk volgt niet iedereen zo'n opleiding maar perfecte nagels willen we toch allemaal daarom deel ik graag wat weetjes met jou. 

Laten we eerst beginnen met het belangrijkste elke vijl heeft een bepaalde hoeveelheid "grit". Ja ik hoor je denken uhh.. Chantal wat is dat nou weer? Met grit wordt het korrelvormige materiaal op de vijl bedoeld. Hiermee bedoelen we de aantal vijldeeltjes per vierkante centimeter. Hoe hoger het aantal grit, hoe fijner de vijl is en hoe glijder hij je nagel vijlt. Vijlen zijn meestal uitgerust met twee soorten grit: Aan de ene kant 100 grit en de andere kant 180 grit. 


- 80 tot 100 grit

Deze vijl word het meest gebruik voor het inkorten van acryl of kunstnagels. Deze vijl is zo ruw dat je deze nooit op je eigen nagel moet gebruiken hierdoor breng je ernstige schade aan je nagelbed. ( Dit is de huid onder je nagel en dat is het laatste wat je wilt )

- 120 grit

Een vijl die alleen maar gebruikt word door een nagelstyliste aangezien deze ook is voor kunstnagels en deze vaak gebruikt word om de nagel uit te dunnen. Ga hier zeker ook niet zelf mee aan de slag omdat je al gauw te ver door vijlt. 

- 180 grit

Opnieuw een vijl geschikt voor kunstnagels maar deze kun je zelf ook gewoon gebruiken. Hiermee worden je kunstnagels namelijk in vorm gevijld en kan er weinig mis gaan als je gewoon rustig te werk gaat. 

- 240 tot 600 grit

De manicure vijl. Deze vijl gebruiken we om de natuurlijke nagel in te korten. Veel vrouwen zullen zo'n soort vijl daarom ook vast in hun beauty tasje hebben liggen. Hiermee halen we de oneffenheden, ribbels en verkleuringen weg. 

- 600 tot 2400 grit

Dit is één van de zachtste vijlen die er bestaat ook wel de nagelbuffer genoemd. Deze word ook meestal gebruikt voor de bovenkant van je eigen nagel en is totaal niet schadelijk voor je nagelbed. Hierdoor gaat je nagel mooi glimmen en houd je een mooie glanzende nagel over. Nagellak is namelijk makkelijker aan te brengen om een gladde nagel.Dan zijn er ook nog verschillende materiaalsoorten onder ander een glasvijl, metalen vijl of kartonnen nagelvijl. Zelf werk ik het liefste met een nagelvijl omdat een glasvijl niet splijt en geeft het een mooi vijl resultaat. Een groot pluspunt voor mij is dat een nagelvijl erg hygiënisch is omdat je de vijl gewoon onder de kraan kan houden om schoon te maken. Nadeel is wel weer dat je een nagelvijl snel kan breken helemaal als je hem per ongeluk even op de grond laat maken maar dat neem ik allemaal voor lief. 


x Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.