zaterdag 27 september 2014

De Foodhallen in Amsterdam!


Het is eindelijk zover ook wij krijgen in Nederland een indoor foodmarket. Tot op de dag van vandaag vind je deze in veel Europese steden zoals Barcelona, Madrid en Parijs maar vanaf oktober ook in Amsterdam. Lokale producenten bieden hun verse en heerlijke producten aan om direct van te genieten of mee te nemen naar huis. Een gezellige foodhall waarbij je bij het ene marktkraampje een hapje haald en de ander een drankje. Er staan genoeg tafels waar je gezellig met zijn allen kunt borrelen of heerlijk lunchen. 

Zelf ben ik heel erg benieuwd wat het in Amsterdam gaat worden maar reken er maar op dat ik even langs ga. Dit is alleen niet alles want er komen nog twee andere horeca concepten samen onder het dak van de Foodhallen: De brassiere Halte 3 en restaurant Meat West.

De Foodhallen

Zoals hiervoor al beschreven de Foodhallen is geïnspireerd door indoor Food markets. In deze hal vind je diverse stands waar (lokale) ondernemers culinaire hapjes en drankje aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Hier vind je de beste producten die Amsterdam te bieden heeft onder één dak. Elk gezelschap jong of oud zal zich thuis voelen in de Foodhallen.


Hieronder een overzicht van de eerste exposanten:

1. Yogen Früz - Frozen Yoghurt
2. Shirkan - Mumbai streetfood
3. L'entrecôte Mobile - Entrecôtes
4. The Butcher - Beef Burgers
5. The Rough Kitchen - Grillen, smoken en braden
6. Bulls and Dogs - Hotdogs in een nieuw jasje
7. Wild Moa Pies - Nieuw-Zeelandse/Australische Pie
8. Pink Flamingo - Pizza
9. De ballenbar - Culinaire bitterballen
10. Vietview - Vietnamese hapjes
11. Green Brothers - Vegetarische hapjes
12. Caulils kaas - Gerechten met kaas
13. BBROOD - Heerlijk brood
14. Friska - Gezonde sushi
15. Meneer Temaki - Temaki Sushi rolls
16. Maza - Mediterraanse delicatessen
17. Jabuco - Spaanse Delicatessen

Met bakkerij BBROOD ben ik al bekend en het klopt zij hebben echt heerlijk brood waarvan het meergranenbrood bij mij een favoriet is. De andere stands zoals The Butchers, Caulils kaas en Jabuco wekken bij mij ook mijn interesse maar dan moet ik toch echt even binnen gaan wandelen in oktober.

Restaurant Meat West

De place to eat zo kun je restaurant Meat west noemen in Amsterdam west. Hier vind je de vlees en grill technieken, en de meeste verse bijgerechten maken samen de Meat West beleving. Wil je even borrelen of genieten van een heerlijk diner dit kan bij restaurant Meat West. 


Brasserie Halte 3

Vintage en chique staan centraal om brasserie Halte 3. Hier word een kaar aangeboden met klassieke en vernieuwende gerechten voor zowel ontbijt, lunch, borrel en diner. Elk moment van de dag staat er wel weer iets lekkers voor je klaar als klant. Ondanks dat we richting de herfst gaan is het op mooiere dagen altijd mogelijk om op het terras te gaan zitten voor een hapje en drankje in de zon. 


Naar verwachting zullen de foodhallen in oktober open gaan. Restaurant Meat West en Brasserie Halte 3 zijn al geopend. 

Adres: Hannie Dankbaar Passage 31
Postcode: 1053 RT Amsterdam

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.