zondag 7 september 2014

Eerste indruk The sims 4!


Donderdag 4 september 2014 was het dan eindelijk zover The Sims 4 kwam uit! Mijn vriend had hem gereserveerd bij Bart Smit omdat hier een speciale actie bij was dat je de Limited Edition voor de gewone prijs kreeg + cadeaubon. Win-win situatie want ik wou natuurlijk heel graag de limited edition hebben van The Sims 4. Helaas moest ik er wel even een dagje op wachten want ik ging vrijdagavond pas naar Jasper toe. 

Zodra ik bij Jasper thuis was heb ik mijn laptop aangedaan en ben ik natuurlijk gelijk The Sims 4 gaan installeren. Je begint met disc 1, voor The Sims 4 moet je je aanmelden bij Origin want hierin word het spel geïnstalleerd. Dit is in een mum van tijd gedaan en daarna volgt disc 2. Ik ben ongeveer 20 minuten bezig geweest om het spel te installeren, houd hier rekening mee dat mijn laptop al een aantal jaartjes oud is. Toch vond ik de tijd nog meevallen en was ik super blij dat ik het spel kon gaan starten.Tijd voor The Sims 4!

De snelheid om het spel te laden daar was ik heel erg verbaasd over want in een mum van tijd was ik in het begin scherm om mijn sims aan te maken. Niet meer lang wachten maar gewoon spelen. Het maken van mijn sim vond ik wel heel erg wennen maar gelukkig kwam er zo nu en dan even een uitleg tevoorschijn. Je begint met het invullen van je naam, geslacht en leeftijd. Daarna ga je direct door om het karakter te bepalen van je sim met heel veel nieuwe mogelijkheden. Ik koos voor een culinaire sim. Verder kun je jouw sim nu veel realistischer maken dan voorheen door middel van slepen met je muisknop. Het is even uitvogelen hoe het allemaal werkt maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het goed te doen. Zelf vind ik de kleding altijd weer leuk om even naar te kijken want we hebben keus genoeg. De kleding vind ik niet meer zo oud bollig maar gericht op de mode van nu en een aantal jaren terug. Als je jouw sim gemaakt hebt is het tijd om aan de slag te gaan!We hebben weer een starterskapitaal van 20.000 simdollars om een huis of kavel te kopen. Zelf koos ik voor een huis die al klaar is want het uitvogelen van zelf een huis maken komt later wel. Je hebt de keuze uit verschillende steden maar in het begin zijn er maar 3 die bij jouw budget passen. Ik koos voor een simpel huis met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Groot genoeg om mee te beginnen dacht ik toch. De eerste keer krijg je een heel uitgebreide uitleg met hoe alles werkt. Inzoomen en Uitzoomen, muren omlaag of omhoog, catalogus met producten, bouwen en hoe je sim in elkaar steekt. Het is natuurlijk allemaal even zoeken maar ik begreep het vrij snel en dat is wel heel fijn. Wat betreft je sim is er wel heel veel veranderd. Zo kan je sim in een flirterige bui zijn maar ook een geinspirerende bui. Elk humeur heeft weer invloed op de activiteiten die je doet. Moet je sim heel nodig naar de wc dan is hij/zij gelijk humeurig en loopt met geknepen billen vluchtig naar de toilet. Lig je sim te slapen en hij/zij heeft honger dan komt je sim zijn bed uit met een slecht humeur. Het kan ook gebeuren dat je met een andere sim aan het flirten bent en deze jouw afwijst dan schaamt jou sim zich rot en is toe aan een peptalk. Het is dus veel meer opletten of je sim zich wel goed voelt. Laten we nu maar het huis gaan inrichten.


Ik moest het simpel houden want voor je het weet zijn je simdollars op. Wat een groot pluspunt is dat je veel producten in een leuke kleur kan kopen zoals bij mee veel in het roze/paars. De meubels zijn ook allemaal flink vernieuwd al zie je nog veel oude meubels terug van vorige sims spellen. Ook hier geeft je sims in het begin aan wat hij/zij in huis wil hebben denk aan een tv, koelkast of radio. Zelf begin ik altijd met een basis aan meubels waar een computer en boekenkast zeker bij horen. 


Op zoek naar een baan! Dit kan via je mobiel of computer. Het is nu niet meer dat er maar 3 of 4 banen op staan maar meerdere. Per categorie is er een baan beschikbaar: schilder, geheim agent, schrijver, culinair en noem zo maar op. Ik houdt van schrijven en koken maar besloot in dit geval voor culinair te gaan. Je ziet gelijk bij elke baan wat je werkdagen zijn, je tijden en je uurloon, Wil je dus met een hoog salaris beginnen kies daar dan je baan op uit.


Hier zie je duidelijk dat je sim in een ongemakkelijke situatie zit. In het oranje vierkantje zie je een icoon en daar staat bij beschreven waardoor je sim zich ongemakkelijk voelt. Dit kan door een vuile omgeving komen of dat je huis niet leuk ingericht is. Je sim is veel gevoeliger dan de andere delen hiervoor dus denk er zeker niet te gemakkelijk over. Als je gaat slapen zie je ook duidelijk links beneden in beeld dat je sim in dromenland ligt.


Inmiddels heb ik het spel alweer een aantal uurtjes gespeeld en ik ben enthousiast. Ik heb ook al wat reacties gelezen dat mensen teleurgesteld zijn in het spel maar deze mening deel ik niet. Het is natuurlijk heel erg wennen maar ik denk dat we nog heel veel kunnen ontdekken in de sims. Oja, om je huis heen heb je ook plekken waar je kunt graven en dan vind je zomaar een mooi fossiel of pak die vishengel achter je huis. Ik zal de komende dagen nog wel flink aan het spelen zijn maar mijn eerste indruk is dat ik heel erg blij ben met The Sims 4.

Wat vind jij van The Sims 4?

x Liefs ChantalFollow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.