maandag 29 september 2014

Leuke weetjes over Broccoli!


Zelf ben ik niet echt een Broccoli liefhebber terwijl het echt wel één van de supergroentes is die je minimaal 1x per week zou moeten eten. Laatst heeft mijn vriend een Broccoli soep gemaakt en deze was prima te doen. Néé ik was er niet gelijk helemaal weg van maar wie weet ga ik het toch ooit nog eens leren eten. 


Is Broccoli een goede groenten tijdens het afvallen?


Ja, 100 gram Broccoli bevat namelijk maar 20 kcal, 0 gram vet, 3 gram eiwit en 2 gram koolhydraten. Dat stelt helemaal niks voor en als je er van houd zou ik er heerlijk van gaan genieten.


Wanneer is Broccoli verkrijgbaar?


Broccoli is eigenlijk het gehele jaar te verkrijgen deze komt uit Zuid-Europa. Voor de Hollandse broccoli moet je in de maanden juli t/m oktober zijn.


Hoelang is Broccoli houdbaar?


Nadat je broccoli gekocht hebt is het nog 2 tot 5 dagen goed in de koelkast. Het beste is om dezelfde dag nog de broccoli op te eten maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Zodra je broccoli roosjes een gele kleur krijgen betekend dit dat je broccoli niet meer goed is. Groene tot paarse kleur broccoli is de kleur die je wilt hebben. 


Kunnen de broccoli stronken ook gegeten worden?


Ja, juist in de broccoli stronken zitten de meeste vitamines. Schil de stronk alleen even voor gebruik en kook deze mee. 


Variatietips met Broccoli?


* Broccoli stampot

* Broccoli soep
* Hartige taart met broccoli
* Broccoli aardappel ovenschotel
* Zalmpasta met broccoli


Misschien moet ik toch maar eens een hartige taart maken waar ik de broccoli in verwerk. Ik denk dat ik er ook geen liefhebber van bent omdat het ook naar bloemkool smaakt. Néé dat is ook absoluut geen groente waar je me wakker voor kunt maken. Hierboven nog een recept van broccolisoep door Frances van Foodgloss gemaakt in combinatie met kaasstengels. 


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.