zaterdag 6 september 2014

Nagels knippen of vijlen?


Nog niet heel lang geleden knipte ik mijn nagels met een nagelknipper. In een mum van tijd waren je nagels weer kort en kon je de laatste haaltjes weg vijlen. Néé ik zag het probleem niet dat ik me nagels hiermee beschadigde maar dat is dus zeker wel het geval. Mooie lange nagels krijg je namelijk alleen als je je nagels vijlt in plaats van knipt. 

Oké er zullen altijd mensen zijn die dit tegen spreken want ik knip alleen maar en heb wel mooie nagels, hoe kan dat dan? Je bent dan echt een lucky one want door het knippen komen er veel sneller scheurtjes in je nagel. Hierdoor kan het gebeuren dat je natuurlijke nagel ook beschadigd raakt waardoor de groei van je nagel veel langzamer gaat. Knippen is vaak heel definitief en voordat je het weet knip je te ver. Ook dit heb ik wel eens gehad in een enthousiaste bui. Vijlen daarin tegen doe je vaak op een rustige manier en de voortgang kun je stap voor stap bekijken. Natuurlijk moet je nooit te hard vijlen want ook dat kan weer voor beschadiging zorgen. Mooie lange nagels krijgen kost gewoon wat werk en tijd. 

Hoe vijl ik mijn nagels op een juiste manier?

Gebruik een grove nagelvijl om je nagels in te korten, kies hiervoor bijvoorbeeld een kartonnen nagelvijl. Doordat je een kartonnen nagelvijl gebruikt is de kans veel kleiner dat je de nagels beschadigd vooral bij mensen met kwetsbare nagels. Je vijlt altijd één kant op en niet heen en weer als een zaag. Hierdoor kunnen je nagels namelijk sneller gaan splijten en dan ben je verder van huis. Het herstel hiervan duurt kan namelijk best lang duren. Zelf werk ik graag met een glasvijl maar hiermee moet je ook weer oppassen met kwetsbare nagels daarom raad ik een glasvijl ook daarvoor af. Heb je sterke en harde nagels dan is een glasvijl ideaal. 

Mijn teennagels knip ik wel altijd met een nagelknipper en vijl ik een beetje bij. Deze nagels hoeven van mij namelijk niet heel lang te zijn maar ook deze zou je alleen kunnen vijlen. Sinds ik gestopt ben met het knippen van mijn nagels heb ik veel langer plezier van langere nagels zonder dat ze snel afbreken. Je kunt jezelf wel goed verzorgen en je handen achter wegen laten maar dat is niet meer van deze tijd. Mooie handen met goed verzorgde nagels horen er gewoon bij ze zijn namelijk ook je visite kaartje.

x Liefs Chantal


Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.