dinsdag 2 september 2014

Personal Life: Eind bod op het eerste huis!


Wat ging dat snel woensdagmiddag het mailtje de deur uit met ons tegenbod en donderdagmiddag kwam de makelaar van de verkopende partij met het tegenbod. Mijn vriend stuurde mij al een whatsapp of ik de email had gelezen dus snel ingelogd en ja hoor daar was de volgende mail. Alleen dit was een hele andere email dan wij hadden verwacht aangezien zij gelijk met een eindbod kwamen. Dit betekende dat zij niet meer lager zouden gaan dan het bedrag dat zij in gedachten hadden.Wat nu?

Van te voren waren mijn vriend en ik natuurlijk al langs de hypotheker geweest om ons maximale leenbedrag te laten berekenen, hierdoor wisten wij in wat voor prijsklasse we moesten kijken. Wij waren laag begonnen met ons openingsbod en kwamen daarna met een iets hoger tegenbod. De verkopende partij was redelijk gezakt maar toch nog niet het gewenste bedrag wat wij er voor wilden betalen. Na een uitgebreid gesprek samen met mijn vriend hebben wij uiteindelijk besloten om toch van de koop af te zien. Dit komt mede omdat wij in een ander huis waren geweest die meer mogelijkheden heeft voor ons en waar ons interesse nu lag. 


Hoe raar kan het dus lopen want wij waren echt helemaal weg van het huis in Wormerveer. Toch vonden wij het bedrag te hoog waarmee de verkopende partij mee kwam dus waarschijnlijk was het toch niet ons huis. Twee dagen lang hebben we hier goed over nagedacht, willen we het huis wel of niet. Conclusie was we willen het huis niet maar gaan we dan voor dat andere huis? Néé ook dat is niet meer het geval. 

Van de week heb ik namelijk mijn brutojaarinkomen opnieuw aangevraagd op mijn werk aangezien ik een loonsverhoging heb gehad. Zaterdagavond kwam ik dus thuis en was ik verbaasd over het bedrag wat ik nu per jaar verdien oftewel ons maximale leenbedrag is iets gestegen. Dit betekend een andere prijsklasse qua huizen en ook die toch iets meer bij ons liggen. We beginnen eigenlijk weer van vooraf aan maar wel een stuk gemotiveerder en met wat meer kennis. Het is dus nog wel even een weg die we moeten gaan volgen maar we hebben er super veel zin in!

x Liefs Chantal Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.