vrijdag 5 september 2014

Personal Life: Ojee, huizenjacht weer terug bij af


Zoals ik al in het vorige artikel over onze huizenjacht heb geschreven is er iets veranderd. Zondag 10 augustus ben ik namelijk 22 jaar geworden en dit betekende namelijk ook een loonsverhoging voor mij. Nadat ik wat ging rekenen wat betreft mijn bruto jaarinkomen kwam ik zelf al op een ander bedrag uit dan voorheen. Ik besloot om contact op te nemen met mijn werk. Zaterdag ontving ik mijn werknemersverklaring en daar kwam mijn nieuwe bruto jaarinkomen uit. Blij enthousiast want hij viel een stuk hoger uit dan ik zelf had berekend. Wat betekend dit nu voor onze huizenjacht?

Een hele andere prijsklasse! Wij hadden namelijk al een berekening laten maken bij de hypotheker en deze valt nu helemaal in het niet met onze nieuwe berekening. Zo zit je nog in een lagere prijsklasse te kijken en nu al weer een stapje hoger. In onze vorige prijsklasse vond je veel huisjes die grotendeels nog opgeknapt moeten worden en nu zijn de huisjes eigenlijk zo goed als af. Helaas blijft een vervelend puntje de fundering in Zaanstad maar ook daar zijn genoeg oplossingen voor. Nadat wij ons nieuwe leenbedrag wisten zijn we weer gaan snuffelen op funda en daar kwam ik het huis tegen waar ik al maanden gek op was maar te duur is. Nu viel hij zelfs nog lager uit dan het bedrag dat we kunnen lenen dus zijn we dinsdagochtend langs geweest. Helaas moest de fundering daar op korte termijn gebeuren en zou dat ons €25.000 kosten. Buiten de fundering om waren we beide ook niet helemaal weg van het huis dus weer op zoek naar iets anders. 

Volgende week dinsdag hebben we weer een bezichtiging staan en we zitten momenteel nog te wachten op een ander huis. Toch is er één huis die bij ons bij blijft hangen waar we waarschijnlijk nogmaals gaan kijken als beide huizen niks zijn. We willen namelijk toch eerst nog wat meer huizen bekijken voordat we echt een definitief besluit nemen om weer een bod uit te brengen. Misschien waren we vorige keer snel met een bod uitbrengen maar we voelde ons toen heel goed bij dat huis. Helaas viel het tegenbod iets hoger uit dan dat wij er voor wilden betalen anders waren we daar misschien nu wel druk mee bezig. We gaan gewoon net zolang door tot we ons droomhuis hebben gevonden.

x Liefs Chantal Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.