zaterdag 27 september 2014

Review - Optimel Lang Lekker houdbare melk!


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik weg van de producten van Optimel. Pakken vla, de griekse stijl yoghurt of een heerlijk glas Optimel drink. De producten van Optimel worden bij ons thuis flink gebruikt en belanden dus ook elke week weer in onze boodschappen kar. Toch hadden wij vaak dat als wij een pak frambozendrink van Optimel kochten dat we het soms te lang lieten staan en de datum was verstreken. Zonde! maar dat hoeft nu niet meer met Optimel Lang Lekker houdbare melk. Het assortiment is nog klein maar ik verwacht dat Optimel binnenkort wel met een uitbreiding zal komen.

Er zijn twee varianten die je kunt kopen namelijk de 200 ml pakjes die in een 6 pack zitten of de liter pakken. De kleine pakjes zijn vooral handig om mee te nemen voor je kinderen maar ook zeker voor jezelf. De literpakken staan koud in de koelkast of in je voorraadkast. Optimel heeft momenteel nog maar twee smaken: Aardbei - Framboos en Perzik - Abrikoos. Vooral de eerste smaak is een favoriet voor mij en ik denk dat Optimel daar bewust voor gekozen heeft omdat dit neutrale smaken zijn die vaak verkocht zullen worden.


Smaaktest!

Ik ben best kieskeurig en houdbare melk zal je daarom ook niet zo snel vinden bij mij in huis. Toch is Optimel het merk die mij keer op keer weer over de streep haalt om dingen uit te proberen. Laten we beginnen met mijn lievelingssmaak Aardbei - Framboos. Ik had hem van te voren al in de koelkast gezet omdat ik geen liefhebber ben van warme melk. De smaken komen naar mijn mening ook beter tot zijn recht bij gekoelde melk. Tot mijn verbazing vond ik de houdbare melk van Optimel lekker. Hij is iets minder zoet dan de liter pakken in de koeling maar voor de rest weinig tot geen verschil. 

Dan de volgende smaak Perzik - Abrikoos deze heb ik uitgeprobeerd door middel van een meeneem pakje van 200 ml. Ik ben geen liefhebber van deze smaak maar hij is voor mij te doen. Helaas was het pakje inmiddels wel lauw dus wie weet dat hij gekoeld nog beter smaakt. Goede combinatie van Perzik en Abrikoos in een kleine verpakking. 

Ik ben erg enthousiast en Optimel heeft me weer blij verrast. Ben je dus ook een liefhebber van Optimel maar staan de liter pakken veel te lang in jouw koelkast en is de datum dan verstreken. Koop eens een pak Optimel Lang Lekker en wie weet ben je dan gelijk om. Mijn voorkeur blijft toch gaan naar de gekoelde pakken omdat deze net iets zoeter zijn maar zou ik een aantal dagen weg gaan dan haal ik deze zeker wel in huis.

Leuk weetje!

In Optimel Lang Lekker worden net als in de andere zuiveldranken, géén conserveringsmiddelen gebruikt. Optimel Lang Lekker wordt kort verhit bij hoge temperatuur, waardoor het langer houdbaar is en de smaak optimaal blijft. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.