maandag 1 september 2014

Wat is een paraffinebad?

Als je wel eens bij een nagelstyliste bent langs geweest kan het zijn dat zij jou misschien een behandeling met een paraffine bad heeft aangeboden. Zelf raad ik dit ook echt aan op eens in de zoveel tijd even te laten doen. Alleen waarvoor is het goed en wat is het eigenlijk? Deze vragen zal ik voor jullie beantwoorden in dit artikel. 

Een paraffinebad is een zeer verzorgende en verzachtende pakking voor de handen. De paraffine bevat verzorgende bestanddelen, die de huid verzorgen en verzachten. De paraffine word in een speciaal paraffinebad verwarmt. 

Je kunt de werking van paraffine vergelijken met een sauna. Door de warmte openen de poriƫn zich waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en de huid zichtbaar en voelbaar gereinigd. De verzorgende eigenschappen van paraffine hydrateren de handen en maken ze weer glad en soepel. Paraffine heeft bewezen werkzaam te zijn bij verschillende huidaandoeningen, zoals wintereczeem en kloven. Verder is een paraffinebad zeer aan te raden voor mensen met reumatische aandoeningen, winterhanden etc. Ga er niet vanuit dat je gelijk van je aandoeningen af bent maar de pijn zal eningzins worden verlicht bij regelmatig gebruik van een paraffinepakking.Hoe werkt een paraffine behandeling?

Van te voren verwarmt de nagelstyliste de paraffine op de juiste temperatuur. Hierna dompel je jouw hand een aantal keren in de warme paraffine. De paraffine stolt direct. Zodra de hand uit het paraffinebad gaat word hij afgedekt met folie en daarover heen gaat een badstof handverwarmer om de warmte te bewaren. Na ongeveer 10 a 15 minuten heeft de paraffine zijn werk gedaan en wordt de paraffinepakking verwijderd. Zodra deze pakking verwijderd is voelt de huid zeer zacht aan.

Paraffine is te koop in heel veel geuren van jasmijn tot aan perzik. Het zijn vrijwel altijd wel neutrale geuren die geliefd zijn bij de meeste mensen. De prijzen voor een paraffine behandeling zijn heel verschillend dus kijk daarvoor echt even goed rond. Een aanrader is het zeker en vooral met de koude maanden bijna voor de deur.

x Liefs Chantal


Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.