maandag 1 september 2014

Weightwatchers Powerstart!


Het ene moment was ik absoluut tegen de Powerstart en een aantal maanden daarna ben ik helemaal voor. Weg uit het oude patroon van punten tellen en beginnen met een nieuw patroon waar veel verzadigde producten bij horen. Weightwatchers is zoiezo afvallen waarbij je lekkere dingen kunt eten en al heeft de Powerstart iets meer regels het blijft lekker en verantwoord.

Wat is Powerstart?

Een eenvoudige formule waarbij je al na 2 weken een goed resultaat ziet. Je eet alle producten met een groen logo. Hierbij denk je aan de producten die een verzadigd gevoel kunnen geven: rijst, kipfilet, yoghurt, aardappelen etc. Je hebt tijdens de powerstart een duidelijk schema:

- Ontbijt
- Lunch
- Diner
- 2 extraatjes
- 1 tussendoortje

Een voorbeeld van hoe je dag eruit zou kunnen zien:

- Kwark met rode vruchten en havervlokken
- Kruiden omelet
- Pittige kip met mie

- 1 stukje chocolade 20 gram
- 1 glaasje wijn 125 ml

- Bessensmoothie


Je extraatjes hebben mogen een totale propoints waarde hebben van 7 punten bij elkaar. Een stukje chocolade van 20 gram is 3 punten en een glaasje wijn 125 ml is ook 3 punten. Samen kom je dus op 6 punten uit. Dit betekend niet dat je nog iets kleins mag nemen van 1 punt, néé het blijft echt bij 2 extraatjes al gebruik je er maar 2 punten van. Een tussendoortje kan een appeltje zijn maar ook uit iets uit één van de ingrediënten met een groen logo zoals een bessensmoothie. 

Wat belangrijk blijft is 1,5 tot 2 liter water drinken op een dag en verder gewoon lekker genieten. Afvallen hoeft geen straf te zijn en al helemaal niet met weightwatchers. Al volg je de Powerstart of ProPoints van Weightwatchers beide zullen er voor zorgen dat je op een gezonde manier afvalt. Voor meer informatie kom een langs bij een weightwatchers cursus bij jou in de buurt of kijk op www.weightwatchers.nl Zelf ben ik in twee weken tijd 1.8 kg kwijt geraakt met de powerstart en besloten om er nog even mee door te gaan.

x Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.