woensdag 29 oktober 2014

4 manieren op een tompouce te eten


Laatste tijd vliegen de tompouce artikelen jullie om de oren en ook vandaag heb ik er weer één. Ik houd gewoon heel erg van een heerlijke tompouce maar het is nog best lastig om dit netjes te eten. Zelf eet ik hem in twee delen: De onderkant eerst en daarna de bovenkant maar je kunt het op nog een aantal manieren eten.

1. Bovenkant - Onderkant

Dit is de manier die veel mensen gebruiken net als ik. We beginnen met de onderkant waar de gele room op zit en als laatste het heerlijke bovenkantje met de roze glazuurlaag.

2. Pudding - Dubbele laag koek

Eerst eet je de gele room op zodat je een lege onderkant hebt. Vervolgens leg je de bovenkant met roze glazuur op de lege onderkant en hap je zo de tompouce weg.

3. Hamburger methode

Dit heb ik wel eens geprobeerd maar dan glijd de gele room er aan de zijkanten uit. Zelf vind ik dus absoluut niet prettig want het geeft meer een kleverig geheel. 

4. Eet hem als een taartje

Snijdt je tompouce in nette stukjes alleen ben ik bang dat dit niet helemaal zal gaan lukken maar je kunt het altijd proberen. 

Zelf blijf ik bij methode nummer 1 want dit werkt het makkelijkste en zo geniet ik er het beste van. Een tompouce kun je niet netjes eten dus eet hem op jouw manier. Ken jij trouwens de tompouce vlaai al?


Liefs Chantal

2 opmerkingen:

  1. Ik wist niet dat er zoveel manieren waren. Mocht nummer 4 werken is het wel de meest nette manier haha Het word altijd zo'n knoeiboel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerst gebruikte ik altijd de eerste manier, maar sinds een jaar of zo pak ik het heel anders aan. Ik snij met een mes door het midden van de gele room heen (horizontaal), en dan eet ik onderkant + de helft van de room op en dan de bovenkant + de andere helft van de room. Want die roze bovenkant blijft toch het allerlekkerste ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.