vrijdag 24 oktober 2014

4 tips voor een gezond ontbijt


Je dag beginnen met een lekker ontbijt is erg belangrijk om je dag goed mee te starten. Het zet je darmen in werking en geeft je energie om de dag goed te beginnen. Weten we eigenlijk waar een goed ontbijt uit moeten bestaan? Er zijn namelijk genoeg mensen die na een ontbijt nog steeds een honger gevoel hebben en dat betekend dat je het verkeerde ontbijt hebt gegeten.

1. Vezels

Hoe meer suikers in je ontbijt, hoe sneller het verteert en des te meer honger je zult krijgen. In ontbijtgranen moet minstens 5 gram vezel zitten en altijd meer vezels dan suiker. Chiazaad of vlaszaad kun je goed toevoegen aan je ontbijt voor extra veel vezels. 

2. Vetten

Elke maaltijd hoort een beetje vet te bevatten anders krijg je binnen een uur weer zin in eten. Vetvrije (Griekse) yoghurt, granen en bessen klinkt als een gezond ontbijt, maar het is beter om toch gezondere vetten in je ontbijt op te nemen. Gebruik dus in de ochtend eerder een yoghurt met 2% vet of voeg noten toe om een hongergevoel te voorkomen.

3. Portie

Een stuk fruit is niet goed genoeg om door te kunnen gaan als ontbijt ondanks dat het veel vezels, vitaminen en mineralen bevat. Probeer de tijd te nemen voor je ontbijt en eet een maaltijd van 300 tot 400 calorie├źn om een verzadigd gevoel te krijgen.

5. Tijdstip

Een uur nadat je wakker bent geworden is het beste tijdstip om te gaan ontbijten. Hoe langer je wacht, hoe meer honger je zult krijgen. Zorg er ook absoluut niet voor dat je ontbijt en lunch dichtbij elkaar liggen, hierdoor wordt het lastiger om een vol gevoel te krijgen.


Zelf ben ik ook geen liefhebber van het ontbijt en zie het vaak als een "moeten" toch denk ik dat deze vier tips me meer op weg zullen hebben. Gezond ontbijten is een goed begin van de dag en dat weten we eigenlijk allemaal.

Liefs Chantal

Bron: www.vrouwonline.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.