donderdag 30 oktober 2014

6 keer het duurste eten ter wereld


Sommige producten hebben nou eenmaal een prijskaartje daarin maar vinden we het waard of niet? Zelf vind ik het belangrijk dat de kwaliteit van mijn eten goed is en daar betaal ik dan ook graag iets extra's voor. Alleen sommige producten gaan mijn portemonnee echt voorbij omdat ze zo duur zijn. Ik heb een aantal van deze dure producten voor jullie op een rijtje gezet.


1. Ganzenlever ( Foie gras )

Ganzen worden speciaal hiervoor gefokt en vetgemest zodat hun lever groter word. Een normale gans heeft een lever van 100 gram en een gefokte rond 1 kg.

Prijs: Ongeveer € 60,- per pond


2. Civet koffie Een civet kat eet de de koffiebes en doordat deze door zijn darmkanaal gaat en door de fermentatie een exquise smaak krijgt vind je de boon weer terug in de ontlasting. Vervolgens worden de pitten gewassen en licht geroosterd om de smaak te behouden. Doordat de bessen slecht te vinden zijn in de ontlasting hangt er zo'n prijzig kaartje aan. 

Prijs: 200 - 600 dollar per kilo 


3. Bladgoud


Goud dat tot 0,0001 mm is geplet waarbij het hameren grotendeels nog steeds handmatig gebeurd. 

Prijs: Ongeveer € 10.000 per pond


4. Zwarte truffel


De geuren muskus en jeneverbes zijn kenmerkend voor een zwarte truffel. 

Prijs: Ongeveer € 950,- per pond


5. Beluga Kaviaar


Dit zijn de eitjes van een Belugasteur. Doordat de steur langzaam uit begint te sterven worden de prijs van het kaviaar steeds duurder en duurder. 

Prijs: Ongeveer € 1250,- per pond


6. Zweedse Elanden Kaas

Deze kaas word gemaakt op één boerderij  waar er drie elanden lopen. 

Prijs: Ongeveer € 360,- per pond

Ik ben absoluut geen koffieliefhebber maar ik weet van een aantal mensen die deze koffie eens gedronken hebben dat hij intens is maar onwijs lekker. Natuurlijk is het een gek idee dat de boon weer uitgepoept worden maar als hij goed schoon gemaakt word waarom dan ook niet. Er zijn vast nog genoeg duurdere producten in de wereld maar deze vielen mij momenteel het meest op.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.