maandag 6 oktober 2014

Crystal Wok in Zaandam


Een van de eerste afspraakjes met Jasper was heerlijk eten bij de Crystal Wok in Zaandam. Oké dat is ook alweer ruim 3 jaar geleden maar Jasper wou hier spontaan opeens weer heen. Aangezien er diverse meningen waren over hoe hij nu zou zijn vergeleken met een tijd terug aarzelde ik. Toch zijn wij vorige week donderdagavond er heen gegaan en het was weer verrukkelijk! 

Veel veranderd qua inrichting was er niet maar er was wel een steengrill gedeelte bij gekomen die druk bezocht werd. Zelf ben ik een liefhebber van de teppanyaki om een biefstukje hier om te laten maken met knoflook en bosuitjes. Er is bij Crystal Wok echt genoeg voor iedereen van patat tot aan sushi maar ook een bitterbal mag niet ontbreken. 

***

TEPPANYAKI


Hier heb je onder andere de keuze uit kipfilet, zalm, witvis, champignons, biefstuk en garnalen. Hier word je vlees/vis gegrild op zijn Japans wat ze dus teppanyaki noemen. Teppanyaki is het klaarmaken van gerechten op een hete kookplaat waarop de kok met vele snelle bewegingen en vlammen het gerecht razendsnel klaar maakt. 

SUSHI BUFFET


Sushi is niet iets waar je mij blij mee maakt maar Jasper daarin tegen juist wel. Je kunt kiezen op een groot assortiment sushi met onder andere zalm, komkommer en tonijn.Pak een klein schaaltje erbij voor een beetje Japanse sojasaus om de sushi in te dompelen.

STEENGRILL


Helaas door de drukte heb ik hem overgeslagen maar het rook wel erg lekker. Bij de kok ligt het vlees wat geschikt is voor de steengrill denk aan een karbonaadje, steak, garnalenspies of kipfilet.

WOKKEN


Varkenhaas, ossenhaas, kipfilet of inktvisringen er kan van alles gewokt worden. Alleen een stukje vlees is misschien saai voeg daarom dus ook heerlijke groenten in zoals paprika, uien of broccoli. Zodra je al je ingrediënten hebt uit gekozen laat je je gerecht maken en maak je een keuze uit een sausje.

- Zoet zure saus
- Oestersaus
- Knoflooksaus
- Pikante saus
- Tausi saus
- Kerrie saus
- Zeer pikant
- Szechuan saus
- Teppan saus

De sauzen zijn verdeeld in drie categorieën pittigheid: 1, 2 of 3 vlammetjes. 

WARM EN KOUD BUFFET


Dit is om je maaltijd helemaal af te maken. 

- Patat
- Aardappelbolletjes
- Bitterballen
- Frikandellen
- Kipnuggets
- Noodles
- Rijst
- Stokbrood
- Soep van de dag

Dit gaat maar door en door want je hebt een ruime keuze in van alles.

IJS EN CHOCOLADEFONTEIN


Het dessert gedeelte waar er zelfs mini-tompoucen lagen en daar ben ik toch zo gek op. Verder wel 10 smaken ijs, slagroomsoesjes en fruit. Iets nieuws was de chocoladefontein waar je met een stokje een spekje, langevinger of stukje fruit onder de chocolade kon dompelen.

***

Je hebt de keuze uit het wok arrangement inclusief drankjes of exclusief drankjes. Wij gaan altijd voor het arrangement inclusief omdat je zo op een paar drankjes zit als je het gezellig hebt.

Volwassenen:

Maandag t/m Donderdag € 19.50 of € 28.50
Vrijdag t/m Zondag € 21.50 of € 30.95

Kinderen:

Dagelijks kinderen van 4 t/m 11 jaar € 10.95 of € 15.95
Dagelijks kinderen van 2 t/m 3 jaar € 3.00 of € 5.95

De eerste prijs is exclusief en de tweede prijs is inclusief.


Crystal Wok
Dam 62
1506 BG Zaandam

Reserveren? 075-6318998
Dagelijks open van 16:30 tot 22:30
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.