vrijdag 3 oktober 2014

Hoe gebruik je op de juiste manier een grillpan?


Alweer bijna een jaar geleden heb ik een grillpan aangeschaft en dit was absoluut een super aankoop. Toch heb ik in het begin heel erg lopen puzzelen hoe ik mijn grillpan het beste kon gebruiken. Na veel te hebben uitgeprobeerd waardoor zelfs een aangekoekte grillpan tot gevolg heb ik nu de perfecte werkwijze gevonden. Een grillpan gebruiken is namelijk een gezondere manier van koken maar dan moet het natuurlijk wel goed gebeuren.

Grillen met de grillpan hoe doen we dat?

1. Begin met het verwarmen van je grillpan op hoog vuur zonder olie
2. Doe een paar druppels water in de grillpan, verdampen de waterdruppels direct dan betekend het dat je grillpan op de juiste temperatuur is.
3. Grill je je vlees, vis, aardappel of groente zonder olie leg ze dan rustig in de pan en laat het product gewoon liggen en beweeg het niet.
4. Grill je je vlees, vis, aardappel of groente met olie smeer dit dan op het product en niet op op de grillpan zelf. Hierdoor verbrand je olie niet in de pan.
5. Als je merkt dat het product niet meer aan de pan plakt dan is het tijd om hem rustig om te keren.


De baktijd van elk product dat je gebruikt is altijd weer anders en ligt ook aan het type grillpan die je gebruikt. Dit zul je naarmate dat je de grillpan vaker gebruikt steeds meer onder de knie krijgen. Wat ik zelf namelijk altijd deed is een laagje croma of olie in de pan doen en dit warm laten worden. Dit was namelijk altijd de manier hoe ik mijn vlees bakte maar dat moet in een grillpan absoluut niet.

Wat kun je allemaal maken in de grillpan?

In de grillpan kun je van alles maken en ik ben absoluut een fan geworden en wij gebruiken hem daarom ook bijna dgelijks.- Hamburgers
- Kipfilet
- Filetlapje
- Witvis
- Aubergine 
- Paprika
- AardappelschijfjesJe kunt alle kanten op van een makkelijke en kleine maaltijd tot een uitgebreidere maaltijd voor het avondeten. Het lekkerste vind ik de grillsmaak die achterblijft aan je vlees, vis, aardappels of groente. Het lijkt op barbecue├źn maar toch net even iets anders.

Liefs Chantal

2 opmerkingen:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.