woensdag 15 oktober 2014

Hoe weet je of een ei nog goed is?


Je hebt wel eens eieren in je schaal of koelkast liggen waar je je twijfels bij hebt of ze nog wel goed zijn. Helaas kunnen we vanaf de buitenkant niet zien of het ei goed is maar hoe dan wel? Gelukkig zijn er gemakkelijke manieren om te kijken of het ei nog goed is. Deze manieren wil ik graag met jullie delen en wie weet heb jij er ook nog wel één laat dit vooral weten.

1. Een ei in een glas of kom water


Doordat je een ei in een glas/kom water doet kun je op een snelle manier zien of je ei nog goed is. Als je ei direct naar de bodem zinkt is het nog goed om te eten. Zinkt je ei maar steekt hij naar boven dan is hij nog 2 a 3 dagen goed om gegeten te worden maar zal daarna snel bedorven zijn. Blijft het ei drijven dan is het duidelijk dat je ei bedorven is en dat je hem absoluut niet moet eten.

2. Ruiken

Heb je het ei toch al uit het schilletje gehaald dan kun je ook altijd aan het ei ruiken. Als een ei namelijk bedorven is dan ruik je dat heel goed. Een smerige en rotte lucht die er dan direct naar boven komt zegt al genoeg over het ei dat je hem niet moet gaan eten. 

3. Eiwit controleren


Ik kwam deze manier nog tegen op www.alledagenhonger.be en ik vond hem echt perfect. Hoe verser het ei, hoe steviger het ei wit is. Je ziet dit ook duidelijk in de foto die zij gemaakt hebben. Op dag 1 is het ei nog goed stevig maar na twee weken is het eiwit vloeibaar geworden en zie je niet eens meer goed op het bord. 

Dit zijn toch wel de drie beste manieren om er achter te komen of jouw ei niet bedorven is. Natuurlijk staat er meestal een datum op de doos als je hem koopt maar bij twijfel gebruik dan zeker één van deze manieren.

Liefs Chantal

2 opmerkingen:

 1. Handige tips om te onthouden bij het "twijfel" momentje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker want soms is er wel eens een "twijfel" momentje en dan kun je het maar beter even controleren.

   Liefs Chantal

   Verwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.