zondag 5 oktober 2014

Kromkommer en hun soepen


De soepen van kromkommer zijn alweer een aantal maanden te koop toch schrijf ik er nu nog over omdat ik kromkommer een heel goed concept vind. De soepen van Kromkommer worden gemaakt van gekke groente die anders word weggegooid. Denk aan een kromme komkommer, langwerpige biet of een gekronkelde wortel. Deze groentes zijn prima van smaak maar omdat ze een andere vorm dan normaal hebben kunnen ze niet bij de groenteman of supermarkt verkocht worden. 

Hoe het allemaal begon

Op een regenachtige dinsdagmiddag liep het kromkommerteam op de markt. Gewapend met handschoenen en plastic tassen gingen zij op zoek naar eten dat weggegooid zou worden. Tassen vol groenten en fruit lagen op de markt voor het oprapen. In de afvallen van supermarkten en restaurant was heel veel te vinden. Ook stonden er containers vol goede groente die waren weggegooid voordat ze ├╝berhaupt in de winkels lagen. Honderden kilo's paprika's die te klein zijn of gewoonweg te veel, tweelingtomaten die niet aan de standaardeisen voldoen, kromme komkommers, tweebeenwortels. Op dat moment ging de knop om voor het kromkommerteam.


Zij zagen niet alleen een probleem, maar vooral ook een enorme kans. Allemaal lekkere, verse en vaak prachtig gevormde groenten die zo weg gegooid werden. Hier was het moment dat Kromkommer een feit werd. 

Producten van Kromkommer

Er zijn nog maar 3 soepen op de markt van Kromkommer maar ik ben er van overtuigd dat zij meer lekkernijen op de markt gaan zetten.

Kromkommer Wortelsoep


Kromkommer Tomatensoep


Kromkommer Bietensoep


In elke zak soep zit maar liefst 570 ml wat genoeg zou moeten zijn voor 2 a 3 personen. Het is verder ook mogelijk om via Kromkommer kerstpakketten te bestellen. Voor € 39.50 heb je al een volle box vol met heerlijke producten. Kijk voor meer informatie op www.kromkommer.com

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.