maandag 27 oktober 2014

Leuke weetjes over kokoswater


Deze zomer was kokoswater het nieuwe gezonde drankje die door veel mensen gedronken werd. Het water uit een kokosnoot is een beetje troebel van kleur en smaakt heel fris naar kokos. Met kokoswater kun je veel heerlijke drankjes maken, maar pure kokoswater is ook heerlijk.

Waarom is kokoswater gezond?

Kokoswater is enorm rijk aan kalium, dat samenwerkt met natrium in de regulering van de vochthuishouding van het lichaam. Kalium levert een belangrijke bijdrage in de energievoorziening aan de spieren en helpt bij het balans houden van je bloeddruk.

Kun je door kokoswater langer jong blijven?

Ja, kokoswater bevat namelijk cytokinen. Dit is een hormoon dat veroudering van de cellen tegengaat. Toch denk ik dat het niet eens wondermiddel is om jaren veroudering tegen te gaan.

Is kokoswater goed voor het afvallen?

Ja, kokoswater word snel opgenomen door het lichaam. Het bevat weinig calorie├źn en bijna geen vet. Ook zit er zeer weinig suiker in vergeleken met andere vruchtensappen.

Variatietips met kokoswater!

- Groene smoothie met kokoswater
- Mojito cocktail met kokoswater
- Kokos ijsjesDoe een limonade siroop in ijs vormpjes en zet dit een uurtje in de vriezer. Haal daarna de vormpjes eruit en doe vervolgens het kokoswater boven op de bevroren limonade. Heerlijke waterijsjes met een lekker smaakje. Je kunt met kokoswater zoveel kanten op maar dan moet je daar natuurlijk wel een liefhebber van zijn.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.