dinsdag 28 oktober 2014

Personal Life - Mijn food bucket list

Veel vaker maken mensen een bucket list. Dit is een lijst met dingen die je nog wilt doen in je leven. Vandaag wil ik hem gaan maken gericht op eten want die zie ik nog niet zo vaak verschijnen. Ik heb nu de 10 opgeschreven die gelijk bij mij opkwamen want anders word de lijst veel te lang.


1. Lunchen of dineren bij de Liberije


Dit is denk ik absoluut mijn nummer 1 wat ik nog een keer in mijn leven wil doen. Oké ik zal hier zeker een goed gevulde portemonnee moeten meenemen want je bent zo €120,- per persoon kwijt. Dit kun je zeker prijzig noemen maar houdt er ook rekening mee dat dit een restaurant is met 3 Michelin sterren dus een simpel maaltijdje zal niet op je bord liggen. 


2. Een kiekeboe taart maken

Ik zat zondag de finale aflevering te kijken bij Heel Holland Bakt en daar moesten ze als laatste opdracht een kiekeboe taart maken. Zelf had ik hier nog nooit van gehoord maar hoe mooi en leuk zag het er uit. Je hebt namelijk dan twee verschillende kanten: Een mooie buitenkant van bijvoorbeeld de Britse vlag en de binnenkant een Zweedse vlag. Een prachtig effect en je visite zal zijn ogen uitkijken van jouw creatie. 


3. Macarons maken


Dit is misschien wel een simpele die je zo doet maar ik denk dat ik mij daar nog heel erg in vergis. Macarons moeten namelijk licht en luchtig worden en als je daar net even mee in de mis gaat dan is je macaron verpest. Dit word een uitdaging die ik in mijn toekomstige nieuwe huis eens ga proberen.


4. Zelf bladerdeeg maken en niet uit een pakje

Hoe makkelijk is het om bladerdeeg uit de diepvries van de supermarkt te kopen. Het word ons eigenlijk allemaal te makkelijk gemaakt terwijl zelf bladerdeeg maken het lekkerst smaakt. Toch kost bladerdeeg zelf maken veel handeling want je moet blijven vouwen en vouwen om die mooie laagjes erin te krijgen. 


5. Workshop latte art volgen


Dit is ook zo'n ding wat ik heel graag wil kunnen want wat een mooie kunstwerken kunnen sommige barista's maken. Hoe leuk is het als je een cappuccino besteld en jouw crèmelaag is in vorm van een hart of appel. De betere barista's kunnen zelfs gezichten maken of een 3D effect. Prachtig! 


6. Chocolade lava cakejes maken

Nu Frances van Foodgloss dit laatst heeft gemaakt op haar kanaal moet ik het toch ook eens gaan doen. Duidelijke beelden en vooral smakelijke beelden moeten ervoor zorgen dat het gaat lukken. Heerlijke chocolade taartjes met vloeibare chocolade in het midden wie houdt hier niet van.


7. Worteltaart maken


Dit ziet er altijd zo lekker uit als mensen een maken en ik heb hem al een aantal keer geproefd en het is ook nog eens lekker. Waarom heb ik hem dan nog nooit zelf gemaakt? 


8. Kaassoufflé maken

Chantal en een kaassoufflé is de perfect combinatie. Een kaassoufflé kun je mijn lievelingssnack noemen en toevallig kwam ik laatst een receptje tegen dus dat word maar eens gaan proberen. 


9. Spekkoek maken


Ja, als ik echt een goede dag heb en alle ingrediënten in huis ga ik deze eens maken. Spekkoek vind ik van kleins af aan heerlijk en at ik vaak bij een kennis van ons die hem ook zelf maakte. Alleen wie spekkoek kent weet dat dat veel laagjes bevat en je moet ze daarom ook laag voor laag bakken. Ik ben dus wel even zoet met een spekkoek maken.


10. Youtube Food filmpjes maken

Ja! Deze zet ik ook op mijn food bucketlist want het moet er binnenkort toch eens echt van gaan komen en hoe leuk om een aantal recepten te maken van mijn bucket list. Ik denk wel dat ik er pas aan ga beginnen zodra ik mijn eigen keukentje heb dus ook een eigen huis maar wie weet is dat wel al binnenkort. 

Oké voor nu houdt ik het even op 10 punten voor mijn food bucket list. Elk kwartaal zal ik een update geven over mijn food bucket list en hem eventueel aanpassen met een nieuwe uitdaging. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.