donderdag 2 oktober 2014

Personal Life - Van bikini naar badpak
Ik heb altijd gezegd dat ik mezelf niet schaam in een bikini en mensen mij maar moeten nemen zoals ik ben. Oké voor een groot deel klopt dit ook want néé ik heb geen maatje 36/38 maar ik ben blij met mezelf. Toch is er nu een punt gekomen dat ik denk: Waarom neem ik gewoon niet een badpak? 

Bij familie en vrienden vind ik het niet erg om zo rond te lopen in bikini maar als ik bij een zwembad ben of de familie van mijn vriend voel ik me toch minder prettig. Januari dit jaar ben ik samen met mijn zus en moeder begonnen met Weightwatchers in de veronderstelling dat ik dan flink wat kilo's kwijt zou zijn rond de zomermaanden. Helaas dit liep anders dan gepland want ben sinds toen nog maar 7.5 kwijt geraakt. Natuurlijk is dit heel mooi want anders was ik waarschijnlijk alleen maar flinker geworden maar toch. 


In november gaan we een weekje CenterParcs waar we ook veel gaan zwemmen en ik zag mezelf al weer helemaal zitten. Snel het water in en zodra ik eruit kom gelijk een handdoek om. Wat doe ik mezelf eigenlijk alleen bedacht ik me opeens. Zwemmen moet leuk zijn en niet constant er mee bezig zijn dat je zo snel mogelijk weer bedekt moet zijn omdat iemand dan je buik kan zien. Néé ik ga dit jaar gewoon voor een badpak en heb hem daarom ook gelijk besteld bij Bonprix. 

Het is voor mij echt een grote stap maar ook zeker weer een uitdaging om volgend jaar wel weer in bikini te kunnen. Ik vind een bikini namelijk veel mooier en ook prettiger zitten dan al dat badstof om je lichaam. Soms moet je gewoon een keuze maken waar je zelf in eerste instantie zwaar tegen bent ondertussen weet dit is het beste. Ik zal in het weekje CenterParcs heerlijk door de wildwaterbaan gaan, zwemmen en met mijn kleine neefje spelen zonder een handdoek om me heen of mijn buik te bedekken. 


Het blijft gek dat ik dit in het dagelijks leven veel minder heb dan in een zwembad want hier geef je je tenminste meer bloot. Natuurlijk zal ik nooit rond lopen in te strakke kleding en altijd een vestje erover heen maar ach volgend jaar straal ik gewoon in bikini dat is mijn doel! Je zou het schamen kunnen noemen maar zo wil ik het niet benoemen. Onzeker ben ik namelijk zeker niet want ook in een badpak zien ze dat je teveel kilo's meedraagt maar ik kan zelf met een gerust gevoel gaan zwemmen en rond lopen. 

Ben je dus wat flinker draag dan iets waar je je prettig in voelt niet alleen maar omdat het mooier is. Hier heb ik zeker wel van geleerd en ach ik straal toch ook wel in mijn badpak hoor. Het belangrijkste is dat je jezelf goed voelt en wat anderen verder ervan denken is niet belangrijk. Voel jij je mooi in een bikini draag hem dan ook met trots! Je bent mooi zoals je bent.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.