woensdag 1 oktober 2014

Recept - Homemade Turkse Pizza!


Dit recept heb ik al een aantal keren voorbij zien komen maar toch heeft het een tijdje geduurd voordat hij bij mij op tafel stond. Van het weekend was het dan zover ik heb de stoute schoenen aangedaan en ben Turkse pizza's gaan maken en wat waren ze lekker. Natuurlijk is het niet een Turkse pizza zoals bij een döner tent maar hij komt in de buurt.

Benodigdheden voor 6 Turkse pizza's:

- 500 gram lamsgehakt/rundergehakt
- 1 theelepel paprika poeder
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels rozemarijn
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 4 teentjes knoflook
- 6 middelgrote tortilla's
- Peper en zout
- Olijfolie om in te bakken
- Het sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

1. Doe wat olijfolie in een pan en doe daar het gehakt, paprikapoeder, komijnzaad, rozemarijn, peper en zout bij.
2. Bak de gehakt rul totdat alles goudbruin gekleurd is.
3. Knijp de vier tenen knoflook bij het vlees in de pan
4. Voeg de tomatenpuree en citroensap toe en roer dit alles door elkaar.
5. Verdeel het gehaktmengsel over de 6 tortilla's
6. Doe de tortilla's ca. 5 minuten op 180 graden in de oven


Vervolgens haal je de Turkse pizza's uit de oven en serveer je ze met sla, komkommer, ui, tomaat en eventueel feta. Vergeet natuurlijk ook niet een klein beetje knoflooksaus en wat sambal. Zelf houdt ik het altijd simpel met sla, rode ui en knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.