zondag 12 oktober 2014

Recept - Moeders tomatensoep!


De soep van mijn moeder is onwijs lekker en in een mum van tijd gemaakt. Ik vind dat best wel fijn want je hebt niet altijd zin om uren in de keuken te staan en daar is dit soepje prima voor. Deze tomatensoep maakt mij moeder al sinds dat ik een klein meisje ben. Natuurlijk is de soep altijd het lekkerst als moeders hem maakt maar hij komt bij mij erg in de buurt.

Ingrediënten voor 3 liter soep:

- 1 prei
- 2 liter water
- 1 liter tomatensap
- 1 zakje Honig Juliennesoep
- 1 zakje Honig Groentesoep
- 1 zakje Honig Vermicelli soep
- 300 gram rundergehakt
- 1 groente bouillon blokje

Bereidingswijze:

1. Snijd de prei door midden en was hem goed onder de kraan om de laatste zandkorrels te verwijderen. Vervolgens snijdt je de prei in dunne ringen.
2. Doe twee liter water in een pan met de prei ringen en breng het aan de kook
3. Rol ondertussen kleine balletjes van het rundergehakt
4. Zodra het water kookt voeg je een groente bouillon blokje toe
5. Voeg daarna de zakjes julienne, groente en vermicelli soep toe aan het water
6. Na twee minuten voeg je de balletjes toe, laat deze 3 a 4 minuten mee koken
7. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn voeg je één liter tomatensap toe



Nadat je dit een paar minuten even hebt laten koken is de soep klaar om te gaan eten. Serveer de tomatensoep met een paar plakjes kaas-ui stokbrood en je hebt een heerlijke avond maaltijd. 


x Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.