donderdag 23 oktober 2014

Recept - Popcorn Salted Caramel


Zoute of zoete popcorn dat kennen we allemaal wel maar popcorn met een smaakje is sinds een aantal jaren helemaal hot. Denk aan popcorn met een sweet chili smaak, coconut karamel of cheese. Ja, zelf heb ik ook zo mijn bedenkingen hierbij maar het kan echt een perfecte combinatie zijn want je eet eigenlijk mais met één van deze smaken. Vandaag heb ik daarom ook een recept van zoute popcorn met karamel.

Ingrediënten:

- Popcorn mais
- Scheutje olie
- 125 ml water
- 125 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en strooi hier een laagje popcorn mais in. 
2. Doe het deksel op de pan en wacht totdat je de mais hoort poffen.
3. Hussel twee keer de pan heen en weer met de deksel erop totdat alle mais gepoft is.
5. Doe al het water in een pan met een dikke bodem voor de karamelsaus.
6. Strooi alle suiker in de pan en verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Roer absoluut niet met een lepel door de pan maar laat de suiker zijn gang gaan.
7. Zodra de suiker een lichte karamelkleur krijgt, doe hier dan de slagroom bij. Pas op! Dit zal heel hard gaan pruttelen en is kokend heet.
8. Roer vervolgens nog even de karamelsaus goed door elkaar met het zout.
9. Meng op een bakplaat met bakpapier de popcorn met de salted karamel.

Laat daarna de popcorn nog even goed opstijven en kies er zelf voor om nog een laagje salted karamelsaus over de popcorn te doen. Geniet er daarna heerlijk van en oja je handen zullen waarschijnlijk wel lekker gaan kleven.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.