woensdag 8 oktober 2014

Recept - Simpele en snelle komkommersalade


Mijn vriend verraste mij van de week met een heerlijke diner voor twee. Bij het gerecht maakte hij een komkommersalade waar ik eerst mijn bedenkingen bij had maar hij was erg lekker. Mijn vriend is echt geen kok en vind het erg fijn als ik kook dus hij heeft me blij verrast. Zachtjes zei ik dat hij dit wel vaker mocht doen maar dat vond hij maar grappig haha. Néé gelukkig vind ik het zelf leuk om te koken maar af en toe mag hij ook een avond uitkiezen.

Benodigdheden voor een kleine salade:

- 2 komkommers
- 2 bosui
- 3 eetlepels yoghurtdressing
- Peper en zout naar smaak
- Sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

1. Rasp de schil van de komkommer, snijdt de komkommer in plakje en de bosui fijn
2. Doe de komkommer en de bosui in een schaal en voeg daar het sap van de citroen toe
3. Voeg ver volgens de 3 eetlepels yoghurtdressing toe en mix het goed door elkaar
4. Strooi er daarna nog wat zout en peper over heen en klaar is je salade.

Dit was de manier hoe mijn vriend hem klaar heeft gemaakt zelf zou ik ervoor kiezen om de zaadlijsten uit de komkommer te halen omdat er anders teveel vocht in je salade komt. Voeg eventueel ook nog 1/2 bosje dille toe voor de smaak.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal

1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.