vrijdag 10 oktober 2014

Verschillende soorten pittige pepersEen paar jaar terug was ik absoluut het meisje dat niet te pittig wou eten. Naarmate dat ik ouder werd deed ik er soms een klein schepje sambal in of een rood pepertje. Inmiddels vind ik het wel lekker als mijn eten een kleine beetje pittig is maar wat is nou de geschikte peper? Ik kwam dit leuke artikel tegen op 24kitchen en wil hem graag met jullie delen.

Soorten verse pepers van mild naar pittig!

Padrón

Deze kleine groene pepers zijn drie tot vijf cm lang en zijn familie van de paprika. De Padrón peper komen oorspronkelijk uit Mexico. Als deze peper nog jong en klein is smaken de pepers zoet maar een rijpere peper word steeds pittiger.

Poblano


Poblano pepers zijn groot en hartvormig uit deze peper komt oorspronkelijk uit Mexico. De poblano peper is mild tot matig pittig. Hoe donker de poblano, des te smaakvoller en pittiger hij is. 

Jalapeño


Dit is al een bekendere peper in ons landje. Jalapeño pepers komen ook weer oorspronkelijk uit Mexico. Deze pepers zijn medium pittig. De Jalapeño peper kan zowel groen als rood van kleur zijn.

Cayenne


Cayenne gebruik ik zelf vaak in een gedroogde vorm als poeder. De verse cayennepepers zijn smal en lang van vorm en zijn redelijk pittig. Groene cayennepepers groeien in de zomer, terwijl de hetere rode cayennepepers in de herfst verschijnen. Het is hoog waarschijnlijk dat de cayennepeper uit Guinea komt.

RawitRawit pepers zijn klein en dun maar laat je hier niet door misleiden want ze zijn heel scherp. De Rawit peper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De Rawit peper is rood of groen maar de kleur zegt niets over de pittigheid. Rawit pepers zijn veel pittiger dan de grotere pepers.

Habanero


De Habanero peper kan zowel groen, geel, oranje of rood zijn. De Habanero peper komt oorspronkelijk uit Zuid Mexico. Deze peper is ongeveer 5 cm lang en heeft de vorm van een lampion. Dit is een van de heetste pepers een habanero peper is 30 tot 50 keer heter dan de Jalapeño.

Naga Jolokia


De Naga Jolokia werd in 2007 erkend door het Guinness World Records als de heetste peper ter wereld. De Naga Jolokia komt oorspronkelijk uit India. Deze peper is vernoemd naar een giftige slang, omdat de scherpe smaak doet denken aan de beet van een cobra. Deze peper heeft een rode, oranje of bruine gerimpelde huid en is zo'n 6 tot 8 cm lang.

Zoveel pepers en wat een gevaar kan je jezelf aan doen met bijvoorbeeld de naga jolokia peper. Nou ik houdt het wel bij een milde peper voorlopig.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.