woensdag 5 november 2014

Babyshower jongen van mijn zus


Maanden voorbereiden maar zaterdag 1 november was het dan zover de Babyshower van mijn zus. Over een aantal weken moet zij namelijk bevallen en wij besloten daarom een feestje te geven voor haar. Babyshowers worden steeds vaker gegeven in Nederland maar voor mijn moeder en mij was het de eerste keer dat wij zoiets organiseerde maar het is ons gelukt en mijn zus heeft een geslaagde dag gehad en daar deden wij het voor.

Rond augustus waren mijn moeder en ik rond aan het kijken wat we wouden gaan doen met de babyshower. Een high tea bij Wonders in Zaandam of het toch zelf organiseren. Aangezien er 19 dames zouden komen met een aantal kinderen was de keuze snel dat het thuis zou plaats vinden. Maar wat willen we nou precies? Een high tea zagen wij wel zitten met zoete/hartige hapjes en een hoop gezelligheid.


Op een donderdag zijn wij richting Bos en Lommer gegaan want daar heb je de Daily Style zitten dit is een winkel met heel veel leuke cadeauverpakkingen, versiersels rondom heel veel thema's en ga zo maar nog even door. Het thema Babyshower vond je daar volop dus ons karretje werd goed gevuld met slingers, ballonnen, een sherp met "Mommy To Be", bekers, borden, inpakpapier, cadeauverpakkingen etc. Alles was er wel te verkrijgen en bij de kassa zag je alleen maar blauw, blauw en nog meer blauw. Ook zijn we nog langs andere winkels geweest voor wat kleinigheidjes maar bij Daily Style zijn wij toch het beste geslaagd.

Vooraf hadden we ook al een heel lijstje gemaakt met de lekkernijen die wij op tafel wouden zetten.


- Verschillende sandwiches
- Fudgetaart
- Cupcakes
- Aardbeien met blauwe chocolade
- Negerzoenen met blauwe muisjes
- Lange vingers met blauwe muisjes
- Carpaccio wraps
- Zalm wraps
- Scones met clotted cream
- Komkommerhapje
- Mini bolletje bitterbal
- Gehaktballetjes


Ja een tafel vol maar met 19 dames heb je ook wel wat lekkers op tafel nodig toch? Ook hadden wij een babyshower buik taart besteld want dit hoord er gewoon bij. Bij banketbakkerij Buter in Zaandam hebben wij deze prachtige taart besteld die ook nog eens heerlijk smaakte. En als bedankje hadden wij een leuk tasje samengesteld met een nagellakje, buddha en zeepje.

Donderdag, vrijdag en zaterdag hebben wij het huis versierd en alle hapjes gemaakt. Een hoop werk maar het resultaat mocht er wezen. Rond 15:00 kwam iedereen onze kant op en ben ik samen met mijn vader mijn zus op gaan halen. Helaas een collega had het per ongeluk al verklapt dat vandaag de babyshower zou wezen maar dat mocht de pret niet bederven. Ze kreeg haar "Mommy To Be" sherp om en een button.


Eenmaal bij de voordeur was ze verbaasd dat we ook nog de gehele buitenkant hadden versierd maar dat hoorde gewoon bij het totaal plaatje. Bij binnenkomst was iedereen al binnen dus brachten we eerst een toast uit met ons blauwe drankje. ( Een suikerrandje met blauwe gazeuse ). Daarna kreeg iedereen koffie met gebak en kon de gezellige high tea beginnen. Onder het genot van een hapje en drankje ging mijn zus al haar cadeau's uitpakken en wat is ze toch verwend door iedereen.

Bij een babyshower doe je ook altijd een aantal spelletjes en wij hadden een lotto waar één iemand drie dezelfde plaatjes had en hierbij won je een leuk fotolijstje. Het tweede spel was het raden van de pot met blauwe hartjes en hierbij won je de pot met snoepjes. Het derde spel was een quiz waar bij de eerste prijs een doos chocolade was, de tweede prijs een fles rosé en de derde prijs een vaatdoekje en washandje in de vorm van een t-shirt. Het laatste spel zat verwerkt in de quiz waarbij je de buikomvang van mijn zus moest raden en hierbij won je een kaarsenhouder.


De rest van de middag hebben wij gezellig met elkaar gezeten en rond kwart voor 7 is iedereen naar huis vertrokken. Mijn zus heeft volgens mij echt een leuke dag gehad en is flink verwend door iedereen. Nu heerlijk genieten van de laatste weekjes verlof en dan wachten tot de kleine man er is. Ik heb er al super veel zin in om mijn kleine neefje te gaan zien.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.