maandag 24 november 2014

Food festival - Taste of Christmas


Mijn zus kwam van het weekend met een linkje van een food festival waar ik direct enthousiast over was en gelijk ben gaan kijken of ik er heen kon. Helaas valt het precies op de dagen dat mijn zus uitgerekend is om te bevallen dus ik sla dit jaar over. Toch wou ik dit food festival even bekend maken op mijn blog voor jullie want als jullie tijd en zin hebben zou ik zeker even langs gaan.

Tijdens het Taste of Christmas festival kun je van alles proeven en doen. 

1. AEG Taste Theater


Hier treden dagelijks chefs uit Nederland en het buitenland op. In sessies van 30 minuten leer je meer over de gerechten van jouw favoriete chef of restaurant zodat je ze thuis ook kunt proberen, of inspiratie kunt opdoen voor het kerstdiner. Natuurlijk kun je bij de chefs ook een hapje proeven. De chefs worden ook nog eens extra op de proef gesteld doordat ze met de ingrediënten uit een door de Taste of Christmas samengestelde mysterybox moeten koken. 

2. Kookschool


Wil je toch zelf achter het fornuis kruipen ga dan even langs de kookschool. Onder leiding van een chef ga je een heerlijk gerecht klaar maken. Je krijgt professionele uitleg en na 45 minuten heb je jouw gerecht op tafel getoverd waar je lekker van kunt smikkelen. 

3. Sterrenpaviljoen


Tijdens Taste of Christmas kun je genieten van de meest bijzondere gerechten van topchefs zoals Julius Jasper, Alain Caron en Ramon Beuk. Zij zullen hun signature dishes maken en laten jou een culinaire smaaksensatie beleven. 

4. Het Castel wijnplein


Voor de wijnliefhebbers is er ook een speciaal plekje in het Castel wijnplein. Tussen 13:00 en 21:00 start hier ieder half uur een fyling wine tasting. In 30 minuten ga je van een heerlijk, fruitig VeRy by Famille Castel aperitief naar Reserve de France wijnen van Famille Castel. En als kers op de taart een prachtige Bordeauxwijn van Châteaux et Domaines Castel. De sommelier die hierbij is zal je van alles vertellen over deze verschillende wijnen en wijnhuizen.

5. Culinaire kerstmarkt


Tijdens deze gezellige kerstmarkt vind je 75 culinaire exposanten van klein tot groot. Koop hier leuke kerstcadeaus voor onder de boom of alvast je ingrediënten voor het kerstdiner. 

6. Frankrijk Paviljoen


In het Frankrijk paviljoen kun je genieten van diverse lekkernijen uit Frankrijk. Op het Franse plein kun je je voorbereiden op de feestdagen; ideeën opdoen voor een feestelijk kerstdiner of voor de nieuwjaarsborrel. Ook zijn er genoeg culinaire cadeautje te scoren voor onder de kerstboom. De crêpes Bretonne of rauwmelk kazen van Bruno & Astrid Béchard van Souvenirs de France. Droge worsten van hert, everzwijn of eend uit Auvergne en ga zo nog maar even door. Er is voor iedereen wat wils en zeg nou zelf de Franse keuken is een heerlijke keuken. 

7. Masterclasses Bordeaux


Onder leiding van sommelier Edwin Raben krijg je een masterclass over de Bordeaux wijnen. Na deze masterclass zul je tijdens het kerstdiner prachtige wijnen op tafel zetten want Edwin Raben zorgt ervoor dat je met heel veel kennis de deur uit gaat. Tijdens de masterclass laat Edwin Raben zes mooie Bordeauxwijnen proeven die niet zouden misstaan op je feesttafel. 

8. Reizende sterren foodtrucks


In Nederland zijn er inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. Dit zijn gepassioneerde ondernemers die met hun artistieke initiatief een beeld geven van smaakvolle en verantwoorde streetfood in Nederland. De Foodtrucks die op Taste of Christmas staan zijn: Crepe Centraal, De filostoof, De mosselbar.nl, Houben worstenbrood, Pass the peas, Reizende sterren bar en Smokey goodness - BBQ. 

Als ik dit allemaal lees vind ik het heel erg jammer dat ik er niet bij kan wezen en helemaal omdat het de eerste editie is. Ik ga er vanuit dat het een groot succes gaat worden en dat ik er volgend jaar zeker bij zal zijn. Betaling gaat trouwens niet gewoon via de euro maar door middel van florijnen. Deze kun je voor €1.25 per stuk halen bij de florijnenbalie. Tijdens de gehele taste of christmas betaal je met florijnen. 

Tickets:

Voorverkoop voor volwassenen: €10,-
Verkoop aan de deur voor volwassenen: € 12,50

Kinderen t/m 12 jaar: Gratis

Openingstijden:

Vrijdag 12 december - 12:00 t/m 23:00
Zaterdag 13 december - 12:00 t/m 23:00
Zondag 14 december - 12:00 t/m 22:00

Locatie:

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Liefs Chantal

Bron: www.tasteofchristmas.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.