donderdag 27 november 2014

Hoelang moet een theezakje trekken?

Nu het weer kouder word is een warme bak thee erg lekker, maar hoe weet je hoelang een theezakje nodig heeft voor de perfecte smaak? Ik ben over een aantal theesoorten wat meer te weten gekomen en deel deze informatie graag met jullie. Wie wil nou niet een perfect gezet kopje thee? Rooibos, zwarte, witte, groene en oolong thee zijn de vijf theesoorten die ik vandaag behandel in dit artikel.

1. Rooibos thee


Dit is absoluut mijn favoriete thee al is het eigenlijk geen echte thee, rooibos is namelijk een plant. In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafe├»ne en bijna geen tannine, die in gewone thee zorgt voor de iets bittere smaak. 

Tijd: 4 minuten bij een temperatuur van 94 graden Celsius

2. Zwarte thee


Zwarte thee staat bekend om zijn krachtige smaak, sterke geur en donkere kleur. Liefhebbers van zwarte thee weten precies wanneer de thee de juiste smaak heeft.

Tijd: ongeveer 4 minuten bij een temperatuur van 94 graden Celsius

3. Witte thee


Een lichtgekleurde thee met een zoete smaak. Witte thee bevat fluoride, dat je misschien wel kent van je tandpasta verpakking. Witte thee zorgt daarom voor een sterk en gezond gebit. 

Tijd: 5 tot 6 minuten en het water moet afgekoeld zijn naar 75 graden Celsius

4. Groene thee


Groene thee is een lichte en frisse thee. Onder Nederlandse vrouwen is groene thee erg populair geworden de laatste jaren. Het drinken van groene thee heeft namelijk veel voordelen: verlaagt je cholesterol en helpt tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Tijd: 3 tot 4 minuten en het water moet afgekoeld zijn naar 75 graden Celsius

5. Oolong thee


Deze thee zit qua smaak tussen groene en zwarte thee in, fris maar ook sterk. 

Tijd: 4 minuten bij een temperatuur van 80 graden Celsius

Nu kunnen we nog meer gaan genieten van een bakkie thee met de koude dagen voor de boeg. Maar hoe weten we nou hoe warm het theewater is? Koop dan een thee temperatuurmeter voor een paar euro.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.