woensdag 26 november 2014

Leuke weetjes over de walnoot!


Noten worden al jaren gekenmerkt als dikmakers die veel vet bevatten, maar gebleken is dat deze vetten juist heel gezond zijn en bijdragen aan een gezond gewicht. De walnoot behoort zelfs tot de Superfoods en is de nummer 1 van alle notensoorten. Een handjevol noten per dag kan het cholesterolgehalte wezenlijk verlagen en verder zitten walnoten boordevol goede voedingsstoffen en goede vetten. Dat word dus naar de winkel hollen en bakjes walnoten inslaan.

Wat bevat de walnoot?

Omega 3 vetten, magnesium, vitamine E, vitamine B6, polyfenolen, eiwitten, vezels, potassium, plantensterolen, arginine, melatonine, koper en zink.

Wat is een groot voordeel van de walnotenboom?

Walnoten bomen scheiden een geurstof af die muggen op afstand houden. In de zomer kun je dus lang buiten zitten onder de walnotenboom, zonder geprikt te worden door muggen.

Hoe maak je een walnoot open?

Door een notenkraker of door twee walnoten in je handen te nemen en tegen elkaar plat te drukken. 

Wat kun je met fijn gemalen walnotendoppen?

Vroeger gebruikte de bakkers notendoppen als een anti-aanbaklaag in de oude bakkers oven en de vliegindustrie gebruikte de doppen als polijstmiddel. Ook gebruikte de NASA de doppen als isolatiemateriaal in raketten om deze tegen de hoge temperaturen te beschermen.

Variatietips?

- Waldorfsalade
- Wortelcake met walnoten
- Chocolade fudge taart met walnoten
- Geitenkaas salade met walnoten


Walnoten passen in veel gerechten en gelukkig zijn ze ook nog eens goed voor ons. Probeer ook eens andere noten te vervangen voor de walnoot en wie weet ontdek je wel weer een hele andere smaaksensatie. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.