maandag 3 november 2014

Personal Life - Huis gekocht!


Jullie kunnen het al zien aan de titel mijn vriend en ik hebben een huis gekocht. Néé de sleuteloverdracht heeft nog niet plaats gevonden maar we zijn er druk druk mee bezig. 

Donderdag 23 oktober gingen wij een huis bezichtigen in Wormerveer. Dit is een huurhuis die in de verkoop werd gezet door de wooncorporatie. Een straat eerder stond er ook een huis te koop van hun maar helaas is dat niks voor ons geworden. Wij hadden om 12:00 een afspraak staan en het rare was dat er een meneer en mevrouw aankwamen die ook geïnteresseerd waren maar geen afspraak hadden. Onze makelaar kwam er aan en dacht in eerste instantie dat we bij elkaar hoorde maar dat was zeker niet het geval. Aangezien hun geen afspraak hadden kregen wij eerst een rondleiding en daarna mochten hun ook nog wel even door het huis heen wandelen. 

Vanaf het eerste moment dat wij binnen liepen waren wij al enthousiast en dat ging van kamer tot kamer en eigenlijk waren we er daarom al snel over uit dit moest ons huis worden. De makelaar vroeg wat we er van vonden en wat we wouden doen. Op dat moment keken Jasper en ik elkaar aan en het was duidelijk hij werd hoe dan ook van ons. Hij vroeg ons om een bod en binnen een aantal tellen werden we gefeliciteerd dat het huis van ons was. WAT!!! als twee blije kinderen liepen we het huis uit en helaas voor het andere stel hoefde ze niet meer het huis te bekijken want hij was verkocht aan ons.

Op dat moment stond ons leven even op zijn kop want we hadden dan eindelijk na vijf huizen een huis gekocht. Thuis gelijk een aantal papieren door gemaild naar de makelaar van het huis en onze hypotheek adviseur gemaild om een afspraak te maken. Helaas kon dit pas een week later maar dat maakte ons niets uit als het maar zou gebeuren. Zaterdag 1 november om 12:00 hadden wij een gesprek met Udo van de Hypotheker en daar hebben we van alles besproken en het moet heel erg tegen zitten dat wij de financiering niet rond zouden krijgen. Spannend! 

Aankomende donderdag 6 november gaan wij het voorlopig koopcontract tekenen en dan is het wachten tot onze hypotheek helemaal rond is. Als we dan een beetje mazzel hebben krijgen we rond 9 en 16 december de sleutel van ons huis. Kunnen we er dan ook gelijk in? Néé natuurlijk moet er nog het één en ander gebeuren maar we hopen eind januari alles af te hebben en in Wormerveer te wonen. Het gaat allemaal opeens heel snel maar het is ook echt super leuk en we hebben er erg veel zin in. 

Ons huis heeft drie slaapkamers, woonkamer, keuken en een prachtig grootte tuin. Zodra we het huis hebben komen er wel wat foto's online en natuurlijk een home tour zodra het af is. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.