maandag 17 november 2014

Personal Life - Wat een papierwerk om een huis te kopen!


Inmiddels zijn we alweer 3 1/2 week verder dat Jasper en ik mondeling ons huis hadden gekocht. In de tussentijd is er al een hoop geregeld en wat komt er veel papierwerk bij kijken. Je denkt ik koop even een huis nadat je hem mondeling akkoord heb gekregen maar er komt veel meer bij kijken.

Zo zijn wij eerst op zaterdag 1 november op gesprek gegaan bij onze hypotheekadviseur waar we twee offertes de deur hebben uitgestuurd om een financiering te krijgen. Gek genoeg kreeg ik maandag 3 november al een telefoontje van de Hypotheker dat één offerte al terug was en dat zij akkoord gingen. Direct moesten wij een nieuwe afspraak maken om de laatste gegevens te verzamelen en op te sturen naar de hypotheek verstrekker. Zaterdag 15 november hadden wij pas het gesprek omdat onze hypotheekadviseur erg druk is en wij een weekje weg waren. 

Vlak voor onze vakantie hadden we wel nog een leuk momentje want op donderdag 6 november hebben wij het voorlopig koopcontract getekend. De makelaar die het huis verkoopt is een leuke man en hield het verhaal wat betreft alle informatie in het koopcontract lekker kort. Deze hadden wij namelijk al uitgebreid met onze hypotheekadviseur besproken en hij vond zelf ook dat er veel dingen in staan die een beetje overbodig zijn. Een paar handtekeningen later hadden wij nu toch echt ons huis voorlopig gekocht totdat de financiering rond is. Spannend!

Zaterdag 15 november was het dan zover om de laatste papieren in te leveren en de offerte ondergetekend en wel op te sturen. Ook hadden wij een brief van de notaris binnen gekregen die wij ingevuld hebben met onze hypotheekadviseur die terug moest naar de notaris. Hierin moest je wat persoonlijke gegevens invullen en een kopie van je legitimatie bij opsturen. 

Daarna was het vooral veel handtekeningen die we moesten invullen op een stapel papieren. Ook hebben we nog het één en ander besproken over het bouwdepot, levensverzekering etc. We kregen uiteindelijk een map vol met informatie en formulieren voor onze financiering. Nu is het weer afwachten tot we een definitief akkoord krijgen en het taxatierapport is opgemaakt. Daarna kunnen we een afspraak maken voor de sleuteloverdracht. Wij hopen zelf rond 9 december de sleutels in onze handen te krijgen maar dat is allemaal afwachten hoe snel alles loopt. Spannend!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.