dinsdag 18 november 2014

Recept - Boterkoek


Vandaag gaan we voor een makkelijk recept namelijk de boterkoek. In Nederland word deze heerlijke koek vaak gemaakt al blijft het toch wel een kleine dik maker. Een stukje op zijn tijd kan geen kwaad maar een hele boterkoek naar binnen werken zou ik zeker afraden. Samen met mijn zus hebben wij voor de vakantie dit recept gemaakt en hij was verrukkelijk. Een niet te sappige boterkoek maar ook zeker niet te hard. 

Benodigdheden:

- 250 gram zachte roomboter
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem
- 50 ml melk
- snufje zout
- bakvorm rond 
- 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Mix de zachte boter met de suiker, het ei en een snufje zout erdoor
3. Voeg tenslotte de bloem toe en kneed er een soepel deeg van
4. Vet de bakvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem
5. Verdeel het deeg goed over de gehele vorm
6. Bestrijk de boterkoek met de melk of een opgeklopt ei. 
7. Maak met een vork een leuk streep motiefje of iets anders
8. Bak de boterkoek in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!



Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.