woensdag 5 november 2014

Recept - Chocolade Fudge Taart


Tijdens de babyshower van mijn zus had mijn moeder ook heerlijke chocolade fudge taart gemaakt. Oké dit is echt een absolute caloriebom maar ook onwijs lekker. Chocolade, karamel en een heerlijke bastogne bodem wie houdt daar nou niet van. Ik gebruik de foto van de babyshower omdat dit er zo gezellig blauw uit ziet. Houd er wel rekening mee een chocolade fudge taart is erg machtig dus een klein stukje is meer dan genoeg zelfs voor de grote zoetekauwen. 

Ingrediënten Bodem:

- 300 gram Bastogne koeken
- 150 gram boter
- 150 gram chocolade

Ingrediënten Caramel:

- 400 ml gesuikerde gecondenseerde volle melk 

Ingrediënten Chocolade fudge:

- 400 ml gesuikerde gecondenseerde volle melk
- 300 gram fijne melk chocolade 35%
- 50 gram pure chocolade



Bereidingswijze:

Stap 1 bodem: Breek de bastogne koeken in fijn gemalen stukjes
Stap 2 bodem: Smelt de boter en voeg hierbij de chocolade
Stap 3 bodem: Meng dit met de stukjes bastogne koek en verdeel dit in een springvorm

Stap 4 Caramel: Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk.
Stap 5 Caramel: Plaats het blikje in een pan met ruim water en kook deze gedurende 3 uur zachtjes, zodat de gecondenseerde melk in caramel verandert.
Stap 6 Caramel: Zorg ervoor dat het blikje altijd volledig onder water blijft, anderes kan deze exploderen.
Stap 7 Caramel: Zodra de caramel klaar is laat je het blikje afkoelen en verdeel je dit over de bastogne bodem en laat dit ongeveer twee uur rusten in de koeling.

Stap 8 Chocolade fudge: Verwarm 400 ml gecondenseerde melk in een pan met anti-aanbaklaag en smelt de chocolade hierin en blijf roeren.
Stap 9 Chocolade fudge: Zodra alle chocolade volledige gesmolten is, voeg je de gemalen walnoten toe.
Stap 10 Chocolade fudge: Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de warme chocolade fudge overheen en laat hem vervolgens nog drie uur in de koeling staan ( een hele nacht is het beste )

Tip: Dek de taart het eerste uur dat deze in de koeling staat niet af, om condensvorming te voorkomen.

Chocolade fudge taarten kun je op heel veel manieren maken en mijn moeder koos deze keer voor dit recept. Wil je toch een iets makkelijker variant google dan rond want inspiratie genoeg op het internet. Zodra de chocolade fudge taart op kamertemperatuur staat is hij het lekkerst omdat dan alles heerlijk zacht en smeuïg is. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.